Koster wil met drie spitsen blijven spelen

Koster wil met drie spitsen blijven spelen
Foto: © SC

Adrie Koster voerde tegen STVV enkele wijzigingen door. De belangrijkste verandering was die van het spelsysteem. De Zeeuw koos voor een 4-3-3 en dat zal in de toekomst waarschijnlijk ook zo blijven.

“Na de nederlaag tegen Kortrijk ben ik afgestapt van mijn normale spelsysteem”, aldus Koster. “Ik heb bewust gekozen om met drie aanvallers te spelen. Op die manier wilde ik meer gevaar creëren via de flanken. Perisic en Dalmat hebben een goede actie in huis en een goede voorzet in de benen. ”

Koster slaagde in zijn opzet. Perisic maakte twee doelpunten in het eerste kwartier en Dalmat lag aan de basis van de tweede en vierde treffer.

“Het spelsysteem is me wel bevallen. We hebben er ook de spelers voor. Op links Lestienne en Dirar, op rechts Perisic (vandaag op links, nvdr.) en Dalmat.”

Koster speelde Ronald Vargas uit achter de spitsen. De Venezolaan maakte de 90 minuten vol. “Dat was al een tijdje geleden”, beseft Koster. “Maar Vargas staat ook al verder dan vorig seizoen. Dat hij de volledige voorbereiding meemaakte, speelt daar zeker een rol in.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties