Interview Verhulst: "Wil me bewijzen in Nederland"

Steurbaut Kersten
| 8 reacties
Verhulst: "Wil me bewijzen in Nederland"
Foto: © SC

Davino Verhulst begint aan een nieuw hoofdstuk in zijn voetbalcarrière. De 22-jarige doelman wordt door Racing Genk voor een jaartje uitgeleend aan het Nederlandse Willem II. “Ik wil de kritiek weerleggen”, zegt Verhulst in een gesprek met onze redactie.

Verhulst begon vorig seizoen in de basis bij Racing Genk, maar verdween na een aantal mindere prestaties naar de bank ten voordele van de Hongaar Laszlo Köteles. Een plaatsje waar hij dit seizoen meer dreigde terecht te komen.

De transfer naar Willem II maakt van Verhulst alvast terug een gelukkig man. “Ik voel me enorm goed”, klinkt het enthousiast. “Willem II gaf me een zekere indruk tijdens de transfergesprekken. Ik voelde meteen het vertrouwen van de club. In Genk was dat de laatste maanden ver zoek.”

Verhulst wil zich in Nederland opnieuw bewijzen. “De Nederlandse competitie staat toch nog altijd een trapje hoger dan de Belgische. Als doelman heb je ook veel meer werk omdat er veel opener wordt gespeeld. Voor mij is het een uitdaging om me te bewijzen. Ik wil de kritiek die ik vorig jaar in België kreeg van tafel vegen.”

Op zijn debuut moet Verhulst nog even wachten. Hij herstelt nog van een polsblessure. “Volgende week sluit ik terug aan bij de groep”, zegt de Oost-Vlaming. “Tegen eind augustus wil ik terug tussen de palen staan.”

Willem II en Racing Genk bereikten voorlopig een akkoord voor de verhuur van één seizoen, maar de Tilburgers willen in de overeenkomst nog een aankoopoptie bedingen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties