"WK 2018 met Nederland als zwaartepunt van de organisatie"

Manuel Gonzalez
| 11 reacties
"WK 2018 met Nederland als zwaartepunt van de organisatie"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Onderzoeksinstituut Itinera Institute heeft becijferd dat België best vier i.p.v zes WK-stadions zou leveren in 2018. Dat houdt wel in dat er minder wedstrijden georganiseerd worden in België dan in Nederland.

Door een kleiner aantal stadions zal België ook minder overinvesteringen uitvoeren. Johan Albrecht (Itinera en UGent) en Ruben Laleman (UGent) berekenden dat het WK elke Belg 33 euro belastingsgeld zou kosten. In Nederland blijft dit beperkt tot slechts 9 euro.

Vooral de investeringen in de stadions zijn groot. De FIFA vraagt tempels met 40.000 zitplaatsen, maar in België is de kans groot dat die na het WK niet meer gevuld zullen geraken. Daarom stellen de onderzoekers voor dat er meer duels in Nederland zouden georganiseerd worden. Daar heb je met Ajax, Feyenoord, PSV, Groningen, Heerenveen en FC Twente al zeker zes clubs die elke thuismatch makkelijk meer dan 20.000 fans lokken.

In België zijn er anno 2010 maar drie clubs die elke thuismatch minstens 20.000 fans lokken en dat zijn Club Brugge, Anderlecht en Standard.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties