Meteb: "In mijn hoofd ben ik nog speler van Standard"

Fabian Morren
| 30 reacties
Meteb: "In mijn hoofd ben ik nog speler van Standard"
Foto: © SC

Volg Standard nu via WhatsApp!

Emad Metab is naar eigen zeggen niet gevlucht bij Standard. "Het leger houdt me vast in Egypte", zegt de de aanvaller in Het Nieuwsblad.

"Ik ben niet gevlucht", benadrukt Meteb. "Ik ben uit Standard vertrokken omdat mijn 23-jarige broer ernstig ziek is en ik twee dagen familieverlof van de club had gekregen."

"Toen ik terug naar België wilde keren werd ik geblokkeerd op de luchthaven van Caïro. Het leger wil me mijn dienstplicht laten vervullen. Maar in mijn hoofd ben ik nog altijd een speler van Standard. Ik wil mijn contract respecteren."

"Deze situatie is heel slecht voor mijn carrière. Als ik niet speel voor Standard verlies ik mijn wedstrijdpremies en mijn plaats in de nationale ploeg. Om nog te zwijgen over het vervolg van mijn carrière."

Meteb probeert de hele zaak op te lossen. "Ik doe er alles aan", verzekert de Egyptenaar. "Maar een minister van Sport kan hieraan niets veranderen. De wet is de wet in Egypte en elke man moet drie jaar onder de wapens. Zidan, een andere bekende Egyptische speler, heeft hetzelfde probleem meegemaakt bij Dortmund."

Geruchten dat het niveau in België hem zou ontgoocheld hebben, ontkent Meteb. "Standard is een mooie club waar ik bewust voor gekozen heb. Het trainingscentrum is prachtig, het niveau is groot."

"Als ik twijfelde zou ik wel hebben gewacht tot 31 augustus (het einde van de transferperiode, red.). Ik denk trouwens dat ik Standard heel wat had kunnen bijbrengen. Dit seizoen had ik vijftien tot twintig doelpunten kunnen maken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties