HO Kalken zet Melsele in de kou

Gentil Dossche

Voor de 3de opeenvolgende week ging Melsele ten onder in de Beker van Oost-Vlaanderen. In de eerste helft kon Svelta nog gelijke tred houden maar na de rust gaf Hoger Op de bezoekers een klets om de oren. Willem Buedts scoorde alle treffers voor Kalken.

Stortregen en bliksem kruidden het wedstrijdbegin, al kwam de bliksem van de voet van F. Vermeulen die Melsele al vroeg op voorsprong vlamde. De bezoekers gingen op hun elan door maar Brokken, Van Daele en De Keersmaeker vergaten af te werken. Tussendoor zette Colle doelman Somers aan het werk. Kort voor de pauze bediende Colle de vrijstaande Buedts en de bordjes hingen gelijk.

De tweede helft was pas een paar minuten bezig wanneer Buedts na een snelle counter de thuisploeg op voorsprong knalde. Kalken was nu niet meer te houden en Laureys ging aan de haal. Somers kon hem even afstoppen maar Buedts was er als de kippen bij om de rebound binnen te leggen. Melsele reageerde met enkele vervangingen en een schot van Keymolen naast. Een mooi vrijschopdoelpunt van D. Vermeulen wordt afgevlagd. Aan de overzijde heeft Somers de handen vol met Buedts en Laureys. Een kwartier voor tijd glipt Buedts door het hart van de defensie en Somers is terug kansloos. De bezoekers hebben niet meer de kracht om het tij nog te keren en moeten de harde realiteit ondergaan.

Doelpunten: 9’ F. Vermeulen 0-1; 39’, 50’, 54’ en 77’ Buedts 1-1, 2-1, 3-1 en 4-1. Strafschoppen 3-5.