Germinal Beerschot kritisch over veld Anderlecht

Mathias Dumarey
| 33 reacties
Germinal Beerschot kritisch over veld Anderlecht
Foto: © SC

Bij Germinal Beerschot zijn ze na het uitvallen van doelman Tomislav Pacovski en Bart Goor erg kritisch over het veld van Anderlecht. Dat veld bestaat voor een klein deel uit kunstgras.

Niet alleen Germinal Beerschot zag twee spelers uitvallen, ook bij Anderlecht viel met Tom De Sutter een slachtoffer. De Anderlecht-spits komt drie maanden niet in actie terwijl GB-doelman Tomislav Pacovski dit jaar niet meer zal spelen en Bart Goor minstens een maand aan de kant staat.

"Ik heb in 25 jaar nooit iemand een been weten breken zoals Pacovski afgelopen zaterdag. Normaal zie je een blessure zoals bij De Sutter enkel bij een zware tackle. Op een normaal veld schuif je altijd door. Het veld van Anderlecht is voor een deel synthetisch en deels gewoon ingezaaid. Ligt het daaraan? Ik durf het niet met zekerheid zeggen, maar normaal is het niet", aldus GB-dokter Chris Goossens in GvA.

Bij Anderlecht zijn ze het niet eens met de kritiek uit Antwerpse hoek. "Met alle respect, maar wij geloven niet dat de analyse van Goossens de juiste is. Wij speelden vorig seizoen op hetzelfde veld met een laag percentage kunstgras (7 procent, nvdr). We zagen toen amper blessures op de contactblessure van Jan Polak na. Bij Real Madrid is het kunstgraspercentage hoger dan hier. Dan zouden er ginds meer ongelukken moet gebeuren dan hier. De blessures van zaterdag zijn volgens mij te wijten aan overmacht", aldus Anderlecht-woordvoerder David Steegen in HLN.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties