Lommel United: Van der Elst trekt kaart van de jeugd

Onbekend Onbekend
| 4 reacties
Lommel United: Van der Elst trekt kaart van de jeugd
Foto: © SC

Volg Lommel SK nu via WhatsApp!

De supporters van Lommel United beleefden vorig seizoen mooie tijden, maar de kers op de taart ontbrak toch wel. Franky Van der Elst wacht met een verjongde kern dus een lastige taak om met zijn ploeg opnieuw hoge toppen te scheren.

Vorig seizoen

Lommel eindigde vorig seizoen op een fraaie tweede plaats met een totaal van 70 punten. Al direct op de eerste speeldag zette het de toon voor het verdere verloop van de competitie. OH Leuven kreeg een pak slaag in eigen huis: 3-6.

In eigen huis werd er gewonnen van Bergen. Tegen Lierse en Eupen liet de ploeg van Franky Van der Elst twee gelijke spelen optekenen. Lommel sloot 2009 af op een derde plaats en met vijf zeges op rij was er in de winterstop een opvallend optimisme aanwezig in de Lommelse wandelgangen.

Zo versterkte de ploeg zich nog met Philippe Janssens (FC Groningen) en Wouter Scheelen (VC Westerlo).  Na de winterstop viel Lommel nooit meer uit de top drie en stond het zelfs een aantal weken op de eerste plaats. Na een thuisverlies tegen Wetteren kon de titeldroom echter worden opgeborgen. In de daaropvolgende eindronde ter promotie naar eerste nationale was Eupen andermaal te sterk. Al droogde Lommel daarin Roeselare nog af met 4-1. Ongetwijfeld revanche voor de late discutabele treffer in de heenwedstrijd.

Transfers

Door het vertrek van Patrice Noukeu haalde Lommel United Pieter Thijs terug naar de oude stal. Dit is tot dusver de enige inkomende transfer van de Limburgers. Voorts komen er binnenkort ook nog twee Kenianen de rangen vervoegen. Zij zijn afkomstig van de voetbalacademie van ex-profvoetballer Jean-Marie Abeels. De club zoekt wel nog steeds naar een linksachter na het vertrek van Zinou Chergui naar KV Mechelen.

Heel wat spelers verlengden afgelopen zomer hun contract. De jongeren Thomas Azevedo, Alessandro Cerigioni, Ken Debauve, Toon Lenaerts, Jelle Eyckens en Hans Vanaken tekenden allemaal bij tot de zomer van 2012. Na lange onderhandelingen bleef uiteindelijk ook Davy Brouwers. De Limburger was in twee seizoenen KVSK United al goed voor 23 doelpunten en mag het dit jaar opnieuw bewijzen naast die andere Lommelse prijsschutter Jeroen Ketting. Good old Christophe Delande blijft de club nog steeds trouw. Hij begint aan zijn zevende seizoen bij de enige Limburgse tweedeklasser.

In de breedte heeft de ploeg echter wel aan kwaliteit moeten inboeten. Philippe Janssens (SK Sint-Niklaas), Patrice Noukeu, Wouter Scheelen (VC Westerlo) en Davy Oyen (gestopt) verlieten allen de club. Lommel geeft het komende seizoen dus vol de kans aan de eigen jeugd.

Verwachtingen

In Lommel is men naar jaarlijkse traditie altijd nuchter in het uitspreken van een ambitie. Bij de eerste vijf eindigen, is dan ook het doel. Franky Van der Elst kan immers nog steeds rekenen op de sterkhouders Björn Sengier, Harald Pinxten en Jeroen Ketting. Indien deze ploeg niet met te veel geschorsten en gekwetsten moet afrekenen, zal het deze doelstelling zeker halen. Of hopen de fans toch op dat tikkeltje meer?

Prognose: 3de plaats

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties