Proto: "Ik ben blij dat ik wat werk kreeg"

Proto: "Ik ben blij dat ik wat werk kreeg"
Foto: © SC

Een goed draaiend Anderlecht met enkele zeer sterke veldspelers en toch kon Silvio Proto nog tot 'man van de match' uitgeroepen worden. De doelman van Sporting Anderlecht speelde een fantastische wedstrijd.

"Ik ben bijzonder tevreden over mijn match", zei een stralende Proto. Mocht ook wel, hij haalde er drie-vier gemaakte goals uit. "Ik ben prof en het is mijn taak. Nu moet ik wel bevestigen, want als ik dinsdag een fout maak, gaan ze mij afmaken."

"Ik voel me eigenlijk al heel de competitie goed, maar had tot nu toe nog geen werk gekregen. Het deed plezier dat ik eindelijk wat werk had", lacht hij. "Hoe je die één-tegen-één-situaties moet uitspelen? Het gaat allemaal zo vlug. Het belangrijkste is zo lang mogelijk op de been blijven. En een goede reflex natuurlijk."

Proto scoorde ooit bij Germinal Beerschot een doelpunt, hoe valt dat te vergelijken met zo een paar superreddingen? "Het doet misschien nog meer plezier dan scoren, want ik weet niet hoe de wedstrijd gaat aflopen. Als het 0-1 blijft, is die redding in de eerste helft cruciaal geweest."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties