Rapide Lebbeke verspeelt maximum

Gentil Dossche
| 0 reacties
Rapide Lebbeke verspeelt maximum
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Met collectief eentijdsvoetbal zette Rapide de bezoekers onder druk maar kon slechts een minieme voorsprong opbouwen. Toen de thuisploeg gas terugnam kwam Laarne-Kalken langszij.

De bezoekers zochten een snelle voorsprong maar Nico Van den Bossche miste de goede richting. Jeroen Scheerlinckx loodste Lendert Putteman door de buitenspelval en die gaf Marino Browaeys geen kans. Vlak daarna was het bijna terug zo ver. Jeroen zette voor aan broer Kevin en die bediende Putteman. Browaeys ging gepast in de baan van het schot. Even later moest Frederik De Jans een scherpe voorzet over koppen. Kort voor het halfuur nam de naar binnen snijdende David Heyrman de bezoekende goalie op de korrel. Opnieuw had Browaeys een goede save in huis. Bram De Roover verlengde een voorzet van Putteman rakelings voorlangs en Jeroen Scheerlinckx poeierde een afvallende bal naast. Kort voor de pauze kopte De Roover een voorzet over.

Onmiddellijk na de koffie kon De Jans een inswinger van Diederik Van Driessche nog net onschadelijk maken. Rapide nam gas terug en stilaan kwamen de bezoekers in de wedstrijd. Aan het uur schilderde Detlef Lorre de bal op het hoofd van Nico Van den Bossche en de bordjes hingen gelijk. Laarne-Kalken ging op zijn elan door maar Van den Bossche verlengde een pass van Kevin De Coen naast. Rapide reageerde en Browaeys moest de meubelen redden op een vlam van uitblinker Jeroen Scheerlinckx. De thuisploeg kende pech toen Maarten Cooreman het leder op de paal deponeerde. Aan de overzijde knalde Stijn Robaeyst een voorzet onbesuisd over. Kevin Scheerlinckx trok door het hart van de bezoekende defensie en bediende Putteman. De rechterspits trapte in de handen van Browaeys. Korte tijd later ging de bezoekende portier goed plat op een schot van Putteman. Kort voor affluiten van de uitstekende leidende Christiaan Boone tikte Cooreman een doorsteekbal van De Roover onbegrijpelijk naast.

Rapide Lebbeke is dan wel het maximum kwijt maar verzekerde zich van verdere deelname aan de Beker van Oost. Zaterdag aanstaande gaat de competitie 2010-2011 van start. Rapide Lebbeke opent om 20u het seizoen met een thuiswedstrijd tegen KFC Eeklo.

Rapide Lebbeke: Mathys, K. Scheerlinckx, Vermeiren, Heyrman, J. Scheerlinckx, Putteman, D. Van Driessche, Lefèvre (66’ Mannaerts), B. Van Driessche (66’ Cooreman), De Roover, Van den Abbeele.

Laarne-Kalken: Browaeys, Vereertbrugghen, De Winne (70’ Matthijs), De Jans, Bulte (54’ Robaeyst), Lorre (64’ Farjallah), Bontinck, Linsen (86’ M. Van Driessche), Brantegem, Van den Bossche, De Coen

Doelpunten:8’ Putteman 1-0; 62’ Van den Bossche 1-1 (Pen. 4-4)

Kaarten: geel: Linsen, Lorre, Vereertbrugghen, J. Scheerlinckx

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties