Vanaudenaerde: "Niet alles op aanval afschuiven"

Steurbaut Kersten
| 2 reacties
Vanaudenaerde: "Niet alles op aanval afschuiven"
Foto: © SC

Günther Vanaudenaerde beloofde zijn ploegmaats een etentje en champagne bij winst tegen Club Brugge. De rechtsachter van Westerlo komt er goedkoop vanaf, maar blijft bijzonder ontgoocheld achter.

“We hebben Club Brugge zelf in een zetel gezet na een flutactie”, foetert Vanaudenaerde. “We stonden niet goed opgesteld en zij hebben dat snel en geslepen afgestraft. Net zoals tegen AA Gent. Dat moeten we in de toekomst toch vermijden.”

Aanvallend liet Westerlo het afweten. Daniel Chavez was onzichtbaar, nieuwkomer Paulo Henrique zit volgens Ceulemans nog maar 60, 70 procent. Vanaudenaerde is mild voor de spitsen.

“Drie doelpunten op vijf wedstrijden is te weinig”, beseft de verdediger. “We hebben veel balbezit, maar creëren te weinig gevaar. De komende weken moeten we dat rustig eens bekijken. Misschien een geluk dat we volgende week een weekendje vrij hebben.”

“Maar we moeten het niet alleen op de spitsen afschuiven”, gaat Vanaudenaerde verder. “Je wint met elf, je verliest met elf. Of er iets moet bijkomen? We zitten met vier, vijf spitsen in een kern van 26 man. Normaal gezien moet dat volstaan.”

Chavez en Elrio Van Heerden spraken in aanloop naar de wedstrijd straffe taal in de kranten, maar op het veld bleef het muisstil bij de Peruviaan en de Zuid-Afrikaan. “Het is niet aan mij om daar iets over te zeggen. En natuurlijk ben ik ontgoocheld dat ik tegen mijn ex-club verlies. Dat ben ik bij iedere nederlaag, maar nu zal ik het nog iets langer moeten aanhoren.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties