Bolat: "Hiddink vroeg me niets over België"

Bolat: "Hiddink vroeg me niets over België"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Sinan Bolat zit morgen waarschijnlijk op de bank tegen België. In HNB laat hij zijn licht schijnen op de wedstrijd die voor beide ploegen nu reeds erg belangrijk is.

"Er is een enorme druk. Totaal niet vergelijkbaar met die bij Standard", aldus Bolat. "Maar iedereen is erg trots om het shirt van Turkije te dragen en doet dat met grote verantwoordelijkheid. In België lijkt niet iedereen te beseffen wat het is om dat nationale shirt te dragen, hún truitje. Hier zou men alles doen voor dat shirt."

Volkan Demirel, de eerste doelman, is geblesseerd, maar toch blijft Bolat op de bank. "Onder de vorige bondscoach, Fatih Terim, was ik het nummer twee. Ik mocht altijd op de bank zitten. Ik had dus gehoopt om in doel te staan, maar de bondscoach heeft een andere keuze gemaakt."

Hiddink krijgt wat kritiek te verwerken omdat hij niet kiest voor verjonging. "Je kunt een club niet vergelijken met de nationale ploeg. Hiddink heeft vooral voor ervaring en kwaliteit gekozen. Als die spelers bij de nationale ploeg in een nieuwe omgeving komen, bloeien ze misschien open. Leekens zei toch ook dat de nationale ploeg voor een aantal jongens een bevrijding kan zijn?"

Hiddink houdt ondertussen de druk van de ketel. "Tot dusver heeft hij in de groep nog niet over België gesproken. Dat zal morgen (vandaag, red.) allicht gebeuren. Hij heeft me ook nog niets gevraagd over de Belgen. Ik denk dat Hiddink genoeg ervaring heeft om te kunnen inschatten wat hij van de Rode Duivels kan verwachten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties