"Dury is geen dromer, maar wel ambitieus"

"Dury is geen dromer, maar wel ambitieus"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dit weekend staat er een opvallende affiche op het menu. Francky Dury (AA Gent) komt voor het eerst uit tegen zijn ex-club Zulte Waregem. Dury was sinds het ontstaan van de fusie tussen Zultse VV en Waregem al coach van Zulte Waregem. Voordien was hij

Huidig voorzitter Willy Naessens en Dury werkten dus jarenlang samen. "We hebben samen een mooie, lange weg afgelegd", zegt Naessens in HNB. "Francky zal in het begin nooit gedacht hebben waar we zouden eindigen. Hij is geen dromer. Maar wel ambitieus. Hij wil altijd vooruit, maar dan trapje voor trapje. Een stap achteruit, dat kan niet voor Francky."

"Dit seizoen had hij willen spelen voor de vierde en de derde plaats", vervolgt Naessens. "Maar dat is moeilijk voor ons. Dan moeten we nog meer gaan investeren en dan wordt de druk nog groter."

"Francky dacht dat we nog verder konden, terwijl we er het maximale uithalen volgens mij. Dat stapje hoger, dat is iets voor binnen een paar jaar, als ons nieuwe stadion er is."

"Het was het moment voor Francky om die stap te zetten", verduidelijkt de preses. "Hij was ook geprikkeld door mensen die hem een gebrek aan ambitie verweten. Die zeiden dat hij voor de gemakkelijke weg koos door bij Zulte Waregem en zijn vriend de voorzitter te blijven."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties