Boussoufa: "Verschil België en Europa is groot"

Boussoufa: "Verschil België en Europa is groot"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Mbark Boussoufa had het aanvankelijk moeilijk tegen Kortrijk, maar eindigde de wedstrijd toch met een assist en een goal.

Die goal was eigenlijk een cadeau'tje van Gert-Jan De Mets. "De bal kwam in mijn voeten en toen was het niet zo moeilijk meer", lachte Boussoufa, die de bladzijde van Zenit wil omdraaien. "Het was een moeilijke wedstrijd na die opdoffer van Zenit. Er kwam kritiek en dan moet je je bewijzen."

"We wisten dat Zenit sterker was dan ons. Je hoeft hun kern maar te bekijken. Wij kunnen ook Europees mee, maar we moeten dat nog laten zien. We zitten nog iets verwijderd van ons beste niveau. Daar moeten we nu de komende weken aan werken."

"In België zie je dat we het verschil kunnen maken, maar in Europa komen we nog iets te kort. De Belgische competitie is niet de Russische. Dan zie je de verschillen pas naar voor komen."

Boussoufa was tegen Kortrijk wel beslissend, iets wat hij in Europa nog niet was. "Als ik elke week beslissend in Europa zou zijn, speel ik al lang niet meer bij Anderlecht hoor. Maar ik ben het hier nog niet beu (knipoogt)."

Boussoufa is ook niet blind voor wat Racing Genk tegenwoordig presteert. "Het is gewoon een serieuze titelkandidaat. Ik weet hoe Vercauteren werkt. Hij zal tot in de puntjes alles perfect willen hebben. Het zal zeker een topwedstrijd worden als we tegen hen spelen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties