Legear: "De honger moet terugkomen"

Legear: "De honger moet terugkomen"
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Jonathan Legear kwam vandaag nog eens terug op de ontgoochelende prestatie van Anderlecht gisteren op het Lisp. Volgens de aanvaller is er een gebrek aan honger de laatste weken bij de spelers van de landskampioen.

Legear besefte ook dat de wedstrijd tegen Lierse een dieptepunt was in het nog vrij prille seizoen. "Een mindere prestatie? Nee, ik durf zelfs verder gaan. Dit was de slechtste match van het seizoen", aldus de Luikenaar. "We halen bijlange nog niet het niveau dat we vorig seizoen haalden."

"Natuurlijk moeten we dit ook niet dramatiseren. We staan nog altijd tweede", sust Legear. Natuurlijk begrijpt hij ook dat de kritiek oplaait nu na Partizan en Zenit ook tegen Lierse een slechte prestatie werd neergezet. "Sinds de wedstrijd tegen Partizan is het vertrouwen wat uit de ploeg verdwenen", vindt hij.

"Kijk, iedere tegenstander plooit zich dubbel tegen ons. Ik hoorde deze week Eric Van Meir zeggen dat het tegen Anderlecht een soort galamatch moest worden. De tegenstander trekt achteraan een muur op en wij moeten daar maar door zien te komen. Behalve Club, Standard en Genk speelt iedereen tegen ons voor een gelijkspel. En bij ons is het net omgekeerd: wij moeten altijd winnen."

"De honger is de laatste weken wat uit de ploeg verdwenen", beseft ook Legear. "Maar wij zijn een groep. Tesamen gaat het wel lukken om de knop om te draaien. De speech van Herman (Van Holsbeeck) was correct. We moeten er iets aan doen. We zijn nog 30 à 40% minder goed dan vorig seizoen. We moeten dat niveau zien terug te vinden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties