Ook Kortrijk is te sterk voor Eupen

Fabian Morren
| 2 reacties

Kortrijk heeft de punten thuis gehouden tegen rode lantaarn Eupen. KVK won met 3-1. Beide teams beëindigden de wedstrijd met z'n tienen.

Kortrijk had in de eerste helft 75% balbezit. Eupen was duidelijk naar het Guldensporenstadion gekomen voor een punt. Toch hielden de bezoekers de nul niet op het bord. Kort voor het halfuur was er hands van Iandoli en ging de bal op de stip. Petr koos de juiste hoek, maar Rossini zette zijn strafschop goed om: 1-0 voor Kortrijk.

Een minuut later moest Eupen met tien verder. Espinal kreeg na een schwalbe zijn tweede gele kaart. Nog voor de rust incasseerden de bezoekers nog een doelpunt. Mboyo kopte op aangeven van Gershon de tweede Kortrijkse treffer tegen de netten.

In de tweede helft werd het tegen de verwachtingen in toch nog spannend. Kevin Vandenbergh scoorde zijn eerste doelpunt voor Eupen en bij Kortrijk kreeg Martin rood. Maar met tien tegen tien besliste de thuisploeg de wedstrijd. Na voorbereidend werk van Mboyo deed Sven Kums de deur op slot.