Hoe Lierse verslaan in vier stappen

Onbekend Onbekend
| 17 reacties
Hoe Lierse verslaan in vier stappen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na de vier op zes tegen Anderlecht en Charleroi leek Lierse vertrokken te zijn, maar Cercle Brugge zette de Pallieters weer met beide voeten op de grond. Cercle-coach Bob Peeters legt in HLN uit hoe je Lierse kan verslaan in vier stappen.

Laat Kovacs duels winnen

Peter Kovacs loopt nog maar een dikke maand rond op het Lisp, maar het Lierse aanvalsspel is nu al grotendeels afgesteld op de Hongaarse targetspits. Met zijn 1 meter 98 en zijn stevige body is Kovacs een troef voor Lierse.

"Laat Kovacs die duels maar winnen, daar is toch niet veel tegen te beginnen en het kan op zich niet veel kwaad", gaf Bob Peeters zijn verdedigers mee. Peeters had liever dat zijn jongens hun energie staken in andere zaken.

Snoep de tweede bal af van Sonck

Het belangrijkste was niet het duel aangaan met Kovacs, maar de afvallende bal oppikken voor de neus van Kovacs' spitsbroeder Wesley Sonck. De Cercle-defensie voerde die taak quasi perfect uit. Sonck kwam weinig in het stuk voor.

Enkel toen geel-zwart in de slotfase met Radzinski, Gilberto en Thiebaut extra aanvallend geweld in de wei bracht en dus wat meer risico nam, werd het eventjes warm voor de Bruggelingen. Conclusie: het aanvalsspel van Lierse is te stereotiep.

Speel in de rug van middenveld en verdediging

"Er ligt veel ruimte in de rug van het Lierse middenveld en de verdediging", was nog een les die Bob Peeters zijn ploeg meegaf. Op de Lierse middenstrook stonden zaterdag met Cavens, El-Gabas en Claasen drie erg aanvallend ingestelde spelers, terwijl de flankverdedigers Davids en De Graef ook een natuurlijke drang naar voren hebben.

"Spijtig genoeg deden we niet genoeg met de geboden ruimte", stelde Bob Peeters achteraf vast. Een extra schokbreker voor de defensie zou misschien niet slecht zijn.

Profiteer van stilstaande fases

Cercle had niet eens een flitsende aanval nodig om te scoren en zo de match te beslissen. Lierse werd immers al voor de zevende keer dit seizoen verslagen na een stilstaande fase. Op in totaal achttien tegengoals is dat eigenlijk te veel. De komende weken moet ook dit op training een werkpunt worden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties