Analyse Coxyde wint topper in Geel

carol Vander Cruyssen
| 8 reacties
Coxyde wint topper in Geel

Geel-Meerhout lijdt tweede nederlaag op rij. Leider Aalst won gemakkelijk in Temse en Ronse blijft sinds de trainerswissel verbazen. Onderaan wacht Deinze nog steeds op zijn eerste zege en is ook Wielsbeke het winnen verleerd. Hamme pakt broodnodige zege.

Geel-Meerhout moet de rol lossen

Geel-Meerhout lijkt na een goede start de pedalen kwijt. Het haalde in zijn 3 laatste matchen slechts 1 punt en verloor tegen de topper Aalst en Coxyde. De kustploeg kwam vroeg op voorsprong via goudhaantje Sène Papa, maar halverwege de eerste helft knokte de thuisploeg zich met een doelpunt van Van Aerschot Thomas terug in de match. Ternier  zorgde halverwege de tweede helft met 2 doelpunten voor de bezoekende zege. Vandecauter zorgde wel nog voor een te late aansluitingstreffer. Gallucci bracht met een doelpunt in de aanvangsfase van de eerste helft Eendracht Aalst op voorsprong. Aalst leek het zaakje gemakkelijk onder controle te houden, maar Temse sloeg met een doelpunt van De Witte verrassend terug. De tweede helft leek een kopie te worden van de eerste want opnieuw Gallucci bracht Aalst op voorsprong. Eendracht zorgde er deze keer wel voor, dat die behouden bleef en in de slotfase mocht Filipovic nog een strafschop omzetten. Aalst blijft als leider de enige ongeslagen ploeg. Coxyde volgt op 3 punten, Geel-Meerhout telt al 4 punten achterstand.

Hoogstraten en Ronse op dreef

Hoogstraten en Ronse vervolledigen de top 5. Beide ploegen begonnen zeer matig aan deze competitie, maar slopen onopvallend de top 5 binnen. SK Ronse doet het goed onder zijn interim-trainer en behaalt een 9 op 9. Net als tegenstander Dessel, houdt het vlot de nul op het scorebord, maar scoort het ook moeilijk. Toch maakten beide ploegen er een vrij aangename wedstrijd van. Lacam , Vandendriessche  en De Landtsheer scoorden voor de thuisploeg. Op slag van rust had doelman Burhan van op de stip de bezoekers op gelijke hoogte gebracht. Ronse komt nu op gelijke hoogte van Hoogstraten, dat tegen nieuwkomer Bornem gelijk speelde. De Keukeleire bracht de neo-derdeklasser op voorsprong, maar kort daarop nette Fockaert reeds de gelijkmaker. Hoogstraten dus in de top 5, maar Bornem geraakt maar niet weg uit de onderste regionen.

Venijn in de staart.

Izegem was twee weken terug nog te sterk voor viceleider Coxyde, maar moest in streekploeg Racing Waregem wel zijn meerdere erkennen. Vervaecke bracht kort na de rust Waregem op voorsprong, maar Coghe stelde kort daarop gelijk. De wedstrijd leek op een logisch gelijkspel af te stevenen, maar Zarti werd even uit het oog verloren en hij besliste de match uiteindelijk in het voordeel van de bezoekers. Olsa Brakel dat scoort met de ogen dicht, maar daar in verhouding maar weinig punten voor terugkrijgt was heel dicht bij zijn tweede zege van het seizoen. In de zespuntenmatch op Deinze kwam het in de 93ste minuut via Delie op een 1-2 voorsprong. Maar net als vorige week op Torhout, forceerden de mannen van Franky Dekenne nog iets in de slotseconde. Pottie scoorde nog de onverhoopte gelijkmaker. Na 8 speeldagen is Deinze nog steeds op zoek naar zijn eerste zege, maar dank zij dat gelijke spel, houdt het nog steeds Brakel en Wielsbeke in het vizier. Deze laatste is na zijn zege op de openingsdag, nog steeds op zoek naar het juiste ritme. Het kon al 7 keer op rij niet winnen en moest tegen het eveneens bedreigde Cappellen vrede nemen met een gelijk spel. Van Hoydonk scoorde vroeg voor de Antwerpse ploeg, maar op het halfuur zorgde Hoyois voor de gelijkmaker. De stand veranderde in de tweede helft niet meer en beide ploegen schieten hier niets mee op.

Vreugde en verdriet in Hamme.

Vigor Hamme kende na een slecht seizoen ook nog eens een bewogen week. Zo kwam er het nieuws van de forfaitnederlaag tegen Cappellen, VW Hamme stelde in die partij Tim De Schepper op en die zou niet-speelgerechtigd geweest zijn. Vigor tekende ondertussen wel beroep aan, maar zou in geval van dat puntenverlies afglijden naar de laatste plaats, waar het Deinze ontmoet. Winnen tegen Torhout was dus een must en Vigor deed wat het moest doen. Hamme kwam halverwege de eerste helft op voorsprong met een strafschop, omgezet door Lebsir. In de tweede helft verdween alle aandacht van het veld, omdat op de tribune een supporter en tevens medewerker van Hamme onwel was geworden en in allerijl werd afgevoerd naar het ziekenhuis. Sportief was de zege ondertussen binnen, want Scarpino nam halverwege de tweede helft alle twijfel weg. In de rangschikking blijft het er voor zowel Hamme als tegenstander Torhout benard uitzien. Het nieuwe SK Sint-Niklaas verloor vorige week zwaar uit bij Coxyde en aasde thuis tegen Oudenaarde op revanche. Dat scheen te lukken, want vroeg in de match forceerde Rodrigo de Oliveira een strafschop, die hij zelf beheerst omzette. Oudenaarde tapte in de tweede helft uit een ander vaatje en kwam al vroeg gelijk via . In een goed op en neergaande tweede helft veranderde de stand niet meer. Beide ploegen blijven zo hangen in de subtop.

Deze achtste speeldag in 3de A was een “propere” speeldag, want er werd geen enkele rode kaart getrokken. Er werden 28 doelpunten gemaakt en enkel Hamme eindigde de match met een clean sheet. Slechts 2 thuisploegen konden poseren met een driepunter en er werd 4 keer gelijkgespeeld. Ternier en Gallucci waren de enigen die meer dan 1 doelpunt maakten. Beide spelers uit de top twee troffen twee keer raak.