Interview Uitblinker Clepkens: "Mignolet is mijn voorbeeld"

Steurbaut Kersten
| 3 reacties
Uitblinker Clepkens: "Mignolet is mijn voorbeeld"
Foto: © SC

Volg SK Beveren nu via WhatsApp!

Waasland-Beveren staat na negen speeldagen aan de leiding in de tweede klasse. En dat heeft de kersverse fusieploeg niet in het minst te danken aan doelman Michael Clepkens. Het beste sluitstuk in de tweede afdeling wordt hier en daar wel eens gefluisterd

Bijna twee jaar geleden zette Michael Clepkens zichzelf een eerste keer in de kijker. Als doelman trapte hij Racing Mechelen voorbij Zulte Waregem naar de kwartfinales van de Beker van België. Maar niet alleen zijn doelpunt viel op, Clepkens speelde er een beresterke partij.

“Vijf keer heb ik de nul gehouden, daar ben ik wel trots op.”

Zaterdag tegen KSK Heist onderscheidde de 24-jarige doelman zich opnieuw. Met een vijftal cruciale reddingen dreef hij de bezoekers tot wanhoop en zette hij Waasland-Beveren op weg naar de leidersplaats.

Beste vorm

“Of ik nu in mijn beste vorm zit”, herhaalt Clepkens onze vraag. “Ik begon met achterstand aan de voorbereiding, maar werk elke dag keihard op training. Het resultaat zie je op het veld. Vijf keer heb ik al de nul kunnen houden. Daar ben ik best wel trots op. “

Zeker na zijn mindere seizoen bij Racing Mechelen. “Toen kreeg ik veel teveel doelpunten tegen. Ik denk niet dat ik meer dan één keer de nul heb gehouden. Het was geen makkelijk seizoen, dat ik nu zo goed presteer, had ik niet verwacht. Het geeft me wel veel vertrouwen.”

“Dat ik nu zo goed zou presteren, had ik nooit verwacht na mijn slecht seizoen vorig jaar. Het geeft me wel veel vertrouwen.”

Een dag later op de tribune van Rupel Boom rolt de naam van Clepkens over de tongen. “De beste doelman uit de afdeling”, klinken de lovende woorden. Op die manier zal het niet lang meer duren of de administratief bediende in kredieten trekt opnieuw de aandacht van enkele ploegen uit de hoogste afdeling.

Hoogste niveau

Die boot wil Clepkens echter nog even afhouden. “Ooit wil ik in eerste spelen, maar op dit moment is dat nog geen doel. Het liefst van al zou ik met Waasland-Beveren naar eerste willen promoveren”, zegt hij met een sjaal van de fusieploeg rond de nek.

“Ik wil ook niet als tweede doelman naar eerste klasse. Ik ben nog maar 24 jaar en heb nog alle tijd om mijn droom waar te maken. Mijn grote voorbeeld is Simon Mignolet. Hij promoveerde met STVV naar eerste klasse en versierde zo een transfer naar Engeland. Al wil ik daar zeker nog niet aan denken. Ik hou de voetjes nog even op de grond.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties