Van Hout: "Plaats van Bolat ter discussie stellen"

Ruben Philippe
| 70 reacties
Van Hout: "Plaats van Bolat ter discussie stellen"
Foto: © SC

Dominique D'Onofrio moest afgelopen zondag beroep doen op Kristof Van Hout als eerste doelman. Door de schorsing van Sinan Bolat kreeg Van Hout nog eens zijn kans onder de lat bij Standard.

Na zijn verplichte invalbeurt op het veld van Racing Genk vorige week, mocht Van Hout dit weekend in de basis starten tegen AA Gent. Door zijn sterke prestatie hoopt de doelman iets te veranderen aan de pikorde. "Ik hoop dat mijn prestatie de plaats van Bolat ter discussie kan stellen", aldus Van Hout in La Dernière Heure. "Op iedere training moet ik de concurrentie met de andere doelmannen aangaan. Ik hoop de pikorde nu door elkaar te gooien, maar het blijft de trainer die beslist."

Over de prestatie van de ploeg was Van Hout nogal verdeeld. "We scoren twee keer op een belangrijk moment, maar vergeten het nadien helemaal af te maken. Dat is jammer. We moeten nog beter leren om de bal van voet naar voet te laten gaan. Het feit dat we tegen tien man speelden? Vorige week op Genk werd bewezen dat het een relatief voordeel is."

Woensdag moet Standard aantreden in de Beker van België. Van Hout weet nog niet of hij in doel zal staan. "De coach heeft nog niets gezegd over de keuze van de doelman. Misschien zit ik wel in de tribune", aldus de keeper.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties