Jeurissen: "Ervaren refs stelden me teleur"

Mathias Dumarey
| 28 reacties
Jeurissen: "Ervaren refs stelden me teleur"
Foto: © SC

Scheidsrechtersbaas Robert Jeurissen (foto) is teleurgesteld in zijn korps. De zware tackles van afgelopen weekend werden te licht bestraft. Donderdag krijgen de refs op een meeting een uitbrander.

De zware tackle met twee voeten vooruit van Kenny Thompson op Daniel Opare, de keiharde tackle van Nabil Dirar op Lokeren-speler Tiko en de ingreep van Steven De Petter op Guillaume Gillet verdienden maar één sanctie: de rode kaart. In deze wedstrijden gingen respectievelijk Frank De Bleeckere, Jean-Baptiste Bultynck en Luc Wouters in de fout.

"Het stelt me teleur dat de meest ervaren scheidsrechters het dit weekend lieten afweten. Allemaal moeten ze hun verantwoordelijkheid opnemen. Die brutale fouten moeten gewoon uit het voetbal", is Robert Jeurissen streng. "Ik vraag me echt af waarom ze maar geel gaven want de overtredingen zijn allemaal vastgesteld. Als ze de beelden nadien gezien hebben, zullen ze ook wel gezien hebben dat enkel een rode kaart kon als straf", is de Limburgse tandarts een beetje moedeloos.

"Donderdag zal ik hen op een bijeenkomst allemaal wakker schudden. Ik wil niet dat onze aanpak gaat verwateren. Ik ben er nog steeds van overtuigd dat je beter een rode kaart te veel dan er een te weinig trekt", besluit de scheidsrechtersbaas in HLN.



 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties