De Boeck: "Moet ik de boel dan helemaal opengooien?"

De Boeck: "Moet ik de boel dan helemaal opengooien?"
Foto: © SC

Drie dagen na de kwalificatie voor de achtste finales in de Beker van België werd Germinal Beerschot terug met de realiteit geconfronteerd. Zelfs tegen een opponent zonder vertrouwen slaagde de Antwerpse club er niet in om de rug te rechten.

“Sint-Truiden maakte van het begin bekend dat het  voor een punt kwam en gaf ons de bal cadeau”, stelt De Boeck. “Dan moet je er veel meer mee doen, maar dat lukte niet. Dat toont aan met hoeveel druk deze jongens spelen en dan kan je niet voetballen.”

In de tweede helft haalde De Boeck Negrao naar de kant voor MacDonald. Was een keuze voor de Nederlander rond de Braziliaan geen betere optie geweest? Nu stond MacDonald er alleen voor.

“Moet ik de boel dan helemaal opengooien en de organisatie opgeven?”, reageert De Boeck. “Wat als je dan verliest? We waren vandaag gewoon niet efficiënt genoeg.  Als Negrao voor de rust scoort, krijg je een andere wedstrijd.”

“Akkoord, we creëerden te weinig kansen, maar we moeten ze ook afmaken. In zes thuiswedstrijden hebben we vier keer gescoord. Dat zegt genoeg. Maar we hebben ook geen enkele keer verloren en maar twee doelpunten geslikt. De organisatie staat perfect.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties