De Vlieger: "Vervanging Vargas was keerpunt"

Nico Wieme
| 27 reacties
De Vlieger: "Vervanging Vargas was keerpunt"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Club Brugge geraakte niet voorbij Standard en bij het eerste tegendoelpunt leek Geert De Vlieger in de fout te gaan. "Niet akkoord", counterde het sluitstuk van blauw-zwart.

Jeroen Simaeys kopte op het halfuur de bal in eigen doel. Op het eerste gezicht leek het een inschattingsfout van doelman Geert De Vlieger te zijn, die wel uit zijn doel kwam, maar te laat op de bal was. "Klopt niet. Ik heb geroepen, maar Jeroen sprong toch op en raakte de bal dan nog verkeerd ook. De trekfout van Laurent Ciman op Karel Geraerts heb ik niet gezien. Ik ben dan ook geen verhaal gaan halen bij de ref."

De Lebbekenaar moest erkennen dat de kwaliteit in deze topmatch soms ver te zoeken was. "Dat zie je vaak bij dit soort matchen. Er lag veel druk op beide ploegen en dat resulteerde in veel kleine fouten en veel duelkracht. Het was een topper op het scherp van de snee."

Wissel Vargas

Tien minuten ver in de tweede helft klom Club op een 2-1-voorsprong. In de daaropvolgende periode leek Standard rijp voor de slachting, maar dan haalde Adrie Koster Ronald Vargas naar de kant. "Dat was inderdaad het keerpunt in de match. We konden de bal niet meer in de eigen rangen houden en Standard rook zijn kans. Ronald was echter licht geblesseerd en kreeg tijdens de rust al verzorging. Met het oog op de komende opdrachten zou het onverantwoord geweest zijn om hem te laten voortspelen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties