Mulder: "Anderlecht, werp die truitjes weg!"

Mulder: "Anderlecht, werp die truitjes weg!"
Foto: © SC

Jan Mulder kreeg deze week heel wat media-aandacht door de twee boeken die hij uitbracht: een biografie en een boek 'Chez Stans' genoemd. De Anderlecht-coryfee gaf bij de gelegenheid ook direct zijn mening over het huidige Anderlecht.

Vooral Lukaku valt in de smaak, want hij ziet raakpunten met de 17-jarige aanvaller. "Als je zestien bent en in het eerste van Anderlecht speelt, dan ben je een goede speler", zegt Mulder in Het Laatste Nieuws. "Ik zie wel een beetje overeenkomsten tussen Lukaku en mij. Alhoewel, niet de meest verfijnde? Ik had een goede techniek! En Lukaku ook."

Mulder ziet een heel ander Anderlecht dan in zijn tijd, positief, maar ook negatief. "Om te beginnen: ik erger me dood aan die truitjes. Dat zwart op de rug. Bah! Weg ermee! Vorig jaar zag ik Brugge-Anderlecht. Ik dacht: die witte zijn Anderlecht. Maar Anderlecht speelde in iets bijna blauw-zwart. Hoe irritant. Dat doe je niet. Je houdt tradities in ere. En een grote traditie in Anderlecht is de kleur. Paars! Dat is vrij uniek."

"Verder is het voetbal nu tien keer beter dan toen ik speelde", aldus Mulder. "Sneller, harder, defensiever. Als je hier nu Robbie Rensenbrink tussen zet: die wordt doormidden gesabeld met zijn lange dribbels. Het is veel te oorlogszuchtig geworden. De spelregels moeten worden aangepast. Of toch op zijn minst worden uitgevoerd. Geef ze drie duels schorsing, die misdadigers! Het is niet meer om aan te zien."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties