OH Leuven neemt de leiding in de tweede klasse

Bram Coenen
| 28 reacties

Oud-Heverlee Leuven heeft zich vanmiddag op kop van de tweede klasse genesteld. Het klopte Waasland- Beveren met 3-1 en telt nu één punt voorsprong op naaste achtervolger Lommel United.

Oud-Heverlee Leuven verzekerde zich vanmiddag van de koppositie in tweede klasse door de topper in eigen huis tegen Waasland-Beveren met 3-1 te winnen. Het begon nochtans slecht voor de thuisploeg, die na amper zes minuten spelen al op achterstand stond na een doelpunt van Laurens Paulussen.

Toch was de thuisploeg, dankzij een uitstekende reeks de laatste weken opgeklommen naar een tweede plaats voor deze wedstrijd, niet van slag. Nog geen zeven minuten later hingen de bordjes alweer in evenwicht via Wim Raymaekers. Nog voor de rust wist de Leuvense fusieploeg zelfs op voorsprong te komen via Bjorn Ruytinx.

Op het uur besliste Hamdi Harbaoui dan de wedstrijd, zodat Oud-Heverlee Leuven voor het eerst sinds het in tweede klasse speelt, helemaal alleen op kop van het klassement komt.

Antwerp geef bonus weg

Antwerp heeft vanmiddag opnieuw niet kunnen winnen. De Great Old gaf op bezoek bij Wetteren een 0-2 voorsprong nog uit handen. Kevin Oris en Emmerik De Vriese brachten de bezoekers nog voor de pauze op voorsprong, maar Wetteren wist toch nog een gelijkspel uit de brand te slepen via doelpunten van Gil Servaes en topschutter Jan De Langhe. Antwerp, waar Bart Van Zundert nog met rood naar de kant moest, blijft zo op een bijzonder teleurstellende twaalfde plaats hangen. De dagen van coach Colin Andrews lijken geteld op de Bosuil.

Belangrijke winst voor Turnhout

Wat Antwerp niet lukte, lukte Turnhout wel: eindelijk nog eens winnen. De Kempenaars pakten een belangrijke driepunter op het veld van Rupel Boom, dat deze week zijn trainer Peter Van Wambeke op de keien zette. Turnhout won met 0-3 en vindt daardoor opnieuw aansluiting met nummer zestien, Tubeke.

In een Waals onderonsje tenslotte vloerde Wezet Doornik met 4-0. Voor Doornik blijft de malaise maar aanhouden, de ploeg van coach Patrick Asselman blijft troosteloos laatste met amper drie punten, en ziet de andere ploegen steeds meer afstand nemen.