Chinezen balen van eigen nationaal elftal

Mathias Dumarey
| 3 reacties
Chinezen balen van eigen nationaal elftal

China was nog aanwezig op het WK 2002 in Zuid-Korea en Japan, maar een nieuwe deelname zit er nog lang niet aan te komen. De Chinezen balen van het eigen elftal na hun vertoning op de Asia Games.

Gisteren werden de Chinezen in eigen huis uitgeschakeld op de Asia Games na een kansloze 3-0-pandoering tegen Zuid-Korea. De kranten in China liegen er niet om: "Dit elftal heeft dit toernooi gebruikt om te tonen dat ze het slechtste Chinese elftal zijn in de geschiedenis", titelde de krant Yangtze Evening News.

China kon wel winnen van Kirgizië en Maleisië, maar moest zijn meerdere erkennen in de echte voetbalnaties Japan en Zuid-Korea. "Vooral het verlies tegen de Zuid-Koreanen was een belediging voor de supporters en biedt ons maar weinig hoop voor de toekomst", liet de krant Sina optekenen.

Bondscoach Sun Wei mag er op rekenen dat hij eerstdaags ontslagen zal worden. "Ik ga er niet op reageren, want ik kan er toch niets meer aan veranderen. Als de Chinese bond mijn contract wil verscheuren, zal ik het wel horen. Ik wil mij blijven inzetten voor de Chinese ploeg, maar ik kan niet ontkennen dat ik teleurgesteld ben over het verloop van dit toernooi", aldus Wei.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties