Gerets gelijk met Marokko; Chadli speelt hele wedstrijd

Manuel Gonzalez
| 23 reacties

Eric Gerets heeft in zijn debuutwedstrijd met Marokko 1-1 gelijkgespeeld in Belfast tegen Noord-Ierland. Nacer Chadli speelde de hele wedstrijd.

Doelman Alan Blayney kwam tijdens de pauze in de wedstrijd bij Noord-Ierland en maakte al vroeg in de tweede helft een ongelukkige interventie waaruit Arsenalaanvaller Chamakh kon scoren.

Noord-Ierland had met veel afzeggingen af te rekenen en miste acht spelers in vergelijking met hun laatste EK-voorrondewedstrijd. Marokko had de beste kansen in de eerste helft maar kwam niet tot scoren. De Noord-Ieren weerden zich kraning. Hadji schoot recht op doelman Tuffey.

De tweede helft ging over en weer. De Noord-Ieren gaven niet op en enkele minuten voor het einde kregen ze een strafschop. Patterson van Plymouth zette zich achter de bal en schoot binnen. De Belg Nacer Chadli speelde 90 minuten mee. Hij zal binnenkort bekend maken of hij voor Marokko of de Rode Duivels wenst uit te komen.