Kandidaten WK 2018 boos op FIFA na inspectierapport

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Kandidaten WK 2018 boos op FIFA na inspectierapport
Foto: © SC

Verschillende kandidaten voor de WK's van 2018 en 2022 zijn boos op de FIFA na de publicatie van een samenvatting van het inspectierapport gisterenochtend. Die samenvatting geeft immers een vertekend beeld.

De FIFA publiceerde gisteren een korte samenvatting van het uitgebreide rapport dat het inspectiecomité samenstelde na een bezoek aan de kandidaat-organisatoren voor de WK's van 2018 en 2022. Het volledige rapport werd enkel aan de leden van het Uitvoerend Comité, dat de uiteindelijke beslissing neemt over de toewijzing van beide WK's, overhandigd.

De samenvatting geeft echter een vertekend beeld van de werkelijkheid. Zo doet de Belgisch-Nederlandse kandidatuur het in het volledige rapport een stuk beter. De Lage Landen vormen volgens het inspectiecomité een laag risico, net als Engeland en het duo Spanje-Portugal. België en Nederland doen het daarmee beter dan Rusland, wiens kandidatuur een gemiddeld risico opgeplakt kreeg. De samenvatting doet echter net het omgekeerde uitschijnen.

Verschillende kandidaturen willen dan ook dat de FIFA het volledige rapport snel openbaar maakt. De Wereldvoetbalbond zou nu overwegen om dat vrijdag ook effectief te doen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties