Ceulemans: "Bij 4-4 moeten we nog strafschop krijgen"

Ceulemans: "Bij 4-4 moeten we nog strafschop krijgen"
Foto: © SC

Westerlo heeft nog eens voor spektakel gezorgd. Trainer Jan Ceulemans kon er na de wedstrijd goed om lachen. “Voor de neutrale toeschouwer was dit een schitterende wedstrijd. En misschien ook voor die van Westerlo.”

“Je mag mij een klein beetje feliciteren”, lachte Westerlo-coach Jan Ceulemans na het knotsgekke gelijkspel op AA Gent (4-4). “Bij de rust dacht ik dat er nog iets inzat, ondanks de 2-0-achterstand, maar dan blijft na de pauze de 2-1 op de paal hangen en valt al snel die 3-0.”

Westerlo gaf echter niet op en profiteerde van de nonchalance bij AA Gent. “Na de 3-3 misten we zelfs nog enkele kansen en gaven we de 4-3 gewoon cadeau. Ik kan de ontgoocheling bij Gent begrijpen, maar we verdienen hier vanavond minstens een punt. We creëerden in de tweede helft minstens acht kansen. Gent heeft na rust maar twee keer tussen de palen getrapt.”

En er zat nog meer in. “Op het einde was er nog een honderd procent zuivere strafschop voor handspel, maar de scheidsrechter durfde de bal niet op de stip te leggen. Maar al bij al mogen we tevreden zijn met dit punt.”

Paulo Henrique was met twee doelpunten en een assist de man van de match. Ei zo na had Ceulemans hem al naar de kant gehaald. “We hadden afgesproken hem nog tien minuten te laten staan. Na zijn eerste doelpunt deden we er nog een paar minuten bij. En na de 3-2 hebben we hem maar laten staan.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties