Eerste uitwinst voor Rapide Lebbeke bij Destelbergen

Gentil Dossche
| 0 reacties
Eerste uitwinst voor Rapide Lebbeke bij Destelbergen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na een wedstrijd die alle kanten uit kon boog Lebbeke een vroege achterstand om in een voorsprong. Destelbergen trachtte het tij te keren maar de bezoekers plooiden niet.

Al vroeg in de match ging de bal op de stip nadat Pieter Van den Abbeele deze met de hand beroerde. Steven Neirynck liet de kans niet liggen. De bezoekers leken niet echt aangeslagen en gingen op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam er toen iedereen zich miskeek bij een vrije trap van Bram De Roover en deze de netten liet trillen. Rond het half uur legde Michael Mannaerts het zwakke punt van de thuisdefensie bloot. Een knappe pass door het hart van de verdediging en Maarten Cooreman zette Wim Oosterlinck in de kou. Even later was het bijna over en out voor Destelbergen toen Oosterlinck een schot van de Roover niet kon klemmen. Stijn Wille voorkwam de doodssteek. De thuisploeg kende pech toen een krulbal van Geert Van Hecke bovenop de dwarsligger viel. Aan de overzijde bediende Lendert Putteman de vrijstaande De Roover maar die knalde onbesuisd over. Op slag van rust werd een kopbal van Jochen De Palmenaer van de lijn geveegd.

De thuisploeg zette meer druk na de koffie. Kevin Kesteleyn ranselde een schot van Van Hecke uit zijn doelvlak. Jeroen Scheerlinckx vlamde een voorzet van Putteman over. Kesteleyn had een knappe beenveeg in huis toen Yassine Mousselli van dichtbij mocht aanleggen. De bezoekende goalie bleef attent bij een schot van Bert Helin. In blessuretijd liet Dieter De Smedt een voorzet van Putteman te ver van de voet springen.

Destelbergen:Oosterlinck, Wille, Van Middelem, Gansbeke (60’ Mousselli), De Palmenaer, Neirynck, Van Hecke (91’ Hillaert), Feys, Devriese, Helin, Henderick.

Rapide Lebbeke: Kesteleyn, De Visscher, Verhaegen (63’ Wauters), Heyrman, J. Scheerlinckx, Putteman, D. Van Driessche, Mannaerts, Cooreman (82’ De Smedt), De Roover (90’ Lefèvre), Van den Abbeele.

Doelpunten:5’ Neirynck 1-0; 14’ De Roover 1-1; 28’ Cooreman 1-2

Gele kaarten: 5’ Van den Abbeele; 45’ Van Middelem; 50’ Verhaegen; 58’ Henderick

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (1)

Nieuwste reacties