Analyse Eerste thuisnederlaag voor Dessel

carol Vander Cruyssen
| 8 reacties
Eerste thuisnederlaag voor Dessel

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Aalst en Coxyde winnen topper en vormen samen met Oudenaarde de top 3. Hoogstraten en Ronse blijven thuis ongeslagen. Hamme blijft het goed doen onder de nieuwe trainer. In de degradatiezone behaalde geen enkele ploeg punten en blijft het spannend.

“Op een diefje”

Leider Eendracht Aalst trok met een bang hart naar Dessel Sport, waar de thuisploeg zijn status van ongeslagen thuisploeg voor veel volk extra kracht wou bijzetten. De thuisploeg domineerde dan ook, maar verzuimde de kansen af te maken. Kort na de rust lukte het dan toch voor de groenwitten. Hannes scoorde en Dessel leek de wedstrijd verder te kunnen controleren. Halverwege de tweede helft sloeg Aalst plots onverbiddelijk toe toen Sam Crispijn en Wouter Moreels kort na elkaar 2 aarzelingen in de thuisdefensie uitbuitten. In de slotfase strandde de gelijkmaker nog op de onderkant van de lat. Aalst won uiteindelijk “op een diefje” deze zeer belangrijke uitwedstrijd en behoudt zo 5 punten voorsprong op KVV Coxyde. De kustploeg haalde het in die andere topper op het veld van Racing Waregem. In een aangename wedstrijd, had het genoeg aan doelpunt van Papa Sene, die op slag van rust een hoekschop binnenkopte. Waregem drong in de tweede helft aan, maar slaagde er niet meer in te scoren. Het zakt na 2 opeenvolgende nederlagen weg naar de vijfde plaats. Olsa Brakel en KSV Oudenaarde brachten tot op heden al veel spektakel en zorgden beiden al voor een korf vol doelpunten. Ook in het onderlinge streektreffen was suspens troef. Oudenaarde moest bijna een uur met tien verder, na strafschopfout op Delie en rood voor Houtekier. Bart Meulewaeter, de stand-in voor de geblesseerde Malfait, pakte echter knap de strafschop van Knipping. Op slag van rust kwam de thuisploeg dan toch verdiend op voorsprong, toen Antheunis een hoekschop binnenmoffelde. Oudenaarde herpakte zich na de rust en zette de scheve situatie met zijn tienen in de slotfase recht. Antheunis zorgde voor een ongelooflijk knullige own-goal, toen Knipping en doelman De Moor zich op zijn terugspeelbal totaal misrekenden en de bal tot hun verbijstering hotsebotsend zagen binnenhobbelen. Dit was pure slapstick. Brakel was van slag en de bezoekers drukten door. Met een knappe kopbal van Ode Thompson en een mooi schot van Mathias Schamp trokken de bezoekers het laken naar zich toe. De ploeg van trainer Leleu staat nu op een derde plaats en is leider in de tweede periodestand.

 Hoogstraten en Ronse bouwen verder aan thuisreputatie

 Hoogstraten herpakte zich in eigen huis, na de nederlaag bij leider Aalst. Het had aan het taaie Cappellen wel geen gemakkelijke klant. Met doelpunten van Ruben Tilburgs in de eerste helft en topschutter Jimmy Fockaert op het einde van de wedstrijd, trok het het laken naar zich toe. Hoogstraten blijft in eigen huis ongeslagen en is knap vierde. Ronse staat met Dessel een beetje onopvallend op de zesde plaats. In eigen huis won het met de klassieke Arsenal-score van Rode Lantaarn Izegem. In een niet al te hoogstaande wedstrijd scoorde Vandendriessche de enige treffer kort na de rust, genoeg voor de zege. Bij de thuisploeg heerst dit seizoen eerder soberheid dan spektakel, maar toch kan het pronken met de beste verdediging van zijn reeks en verloor het nog niet in eigen huis. Met een 10 op 12 onder het bewind van Van de Velde, lijkt Vigor Wuitens Hamme definitief op weg naar veiliger oorden. In een aangename en open wedstrijd, won het van Geel-Meerhout dank zij knappe doelpunten vanFabio Scarpino en invaller Nicolas De Lange. Hamme lonkt zelfs al naar de subtop, terwijl de bezoekers nog net in de linkerkolom te vinden zijn na een nochtans verbluffende start.

 Geen punten voor staartploegen

 Onderaan is Torhout zonder zelf te spelen de winnaar van het weekend. Zowel Bornem, Temse, Brakel, Cappellen als Izegem verloren hun wedstrijd.Torhout zag voor de tweede keer dit seizoen een wedstrijd uitgesteld worden, omwille van het winterweer. Deinze smeerde Temse zijn vijfde nederlaag op rij aan. De bezoekers speelden niet onaardig, maar konden nauwelijks voor dreiging zorgen. Timothy Van de Wouwer en Gauthier Lauwers bezorgden Deinze de drie punten. De scheepsbouwers zijn nu wel echt op drift, de oranjezwarten echter, verblijven rustig in de middenmoot. Een onkennelijk zwak Bornem verloor voor het eerst onder zijn nieuw trainer Andries. Bezoeker Sint-Niklaas trok al te gemakkelijk het laken naar zich toe. Al vroeg in de wedstrijd fusilleerde Deschacht de thuisdoelman. Halverwege de tweede helft legden Vertonghen en Melkert na defensieve blunders de wedstrijd in een definitieve plooi. Ook SK Sint-Niklaas parkeert nu rustig in de middenmoot. Bornem blijft door deze nederlaag wat hangen in de schemerzone. KM Torhout kan dus in zijn twee nog te spelen wedstrijden een schitterende zaak doen.

Uitslagen speeldag 16

KM Torhout - Wielsbeke: PP

Dessel Sport - Eendracht Aalst: 1-2

Hoogstraten - Cappellen: 2-0

SK Deinze - SV Temse: 2-0

KRC Waregem - Coxyde: 0-1

Bornem - SK Sint-Niklaas: 0-3

Olsa Brakel - SV Oudenaarde: 1-3

SK Ronse - Izegem: 1-0

Hamme VW - Geel-Meerhout: 2-0

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties