Kranten over toekenning WK: "De schittering van het geld"

Kranten over toekenning WK: "De schittering van het geld"
Foto: © SC

De FIFA heeft de WK’s van 2018 en 2022 toegewezen aan Rusland en Qatar. “Een keuze voor het geld”, zijn de Belgische kranten unaniem.

“Geld. De FIFA koos voor een omgeving die de bond het beste uitkomt: vrij van regels, belastingen, sociale bescherming en zwemmend in een onbeperkte stroom geld”, schrijft De Morgen. “Onze voetbaliconen wogen niet op tegen de schittering van gasroebels.”

Ook in Het Belang van Limburg wordt vooral naar geld verwezen: “In de Europese Unie gelden strengere regels en dus zocht de FIFA andere oorden. Landen die zwaaiden met roebels en rials (Qatar in 2022, red). Onze kandidatuur was sympathiek."

"Rusland en Qatar leiden ons naar  de harde realiteit van het geld en de politieke invloed”, schrijft het Franstalige Sud Presse. Le Soir heeft slechts drie woorden nodig om de drang van de FIFA te omschrijven: “Money! Money! Money!”

In Gazet van Antwerpen waarschuwen ze om toch nog iets positiefs te maken van onze bid. “Laat de maquettes nu niet onder stof bedolven raken. Een land zonder WK is geen drama, een land zonder moderne infrastructuur wel”, klinkt het.

“We hebben verloren, maar The Bid zorgde voor een boost. De plannen voor een nieuwe infrastructuur liggen er nu, laat ze niet verloren gaan”, sluit HLN zich daarbij aan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties