Hiddink wil transparante WK-toewijzing

Anthony Van der Planken
| 1 reacties
Hiddink wil transparante WK-toewijzing
Foto: © SC

Guus Hiddink vindt dat de toewijzing van het WK voetbal een stuk transparanter moet gebeuren. De bondscoach van Turkije heeft met name vragen bij de beslissing om het WK van 2022 aan Qatar toe te kennen.

Hiddink trad tijdens de WK-campagne op als ambassadeur van de Belgisch-Nederlandse kandidatuur. "Ik heb met veel plezier meegewerkt aan de presentaties in Zürich, maar toch vraag ik me af of de besluitvorming in de huidige vorm moet blijven bestaan", vertelt Hiddink in De Telegraaf.

"Gedurende één of twee dagen wordt iedereen opgetrommeld om met een laatste presentatie de twijfelaars over de streep te trekken. Zowel Engeland als Nederland hadden een prima presentatie, maar allemaal zonder resultaat."

"Belangrijk is dat er een nieuw schoon uitvoerend comité komt, dat aan de hand van transparante criteria tot zijn beslissing komt. Een beslissing als deze moet gebaseerd zijn op argumenten, die helder toegelicht moeten worden."

"Uiteindelijk kan ik leven met Rusland als organisator van het WK 2018. Ik heb daar vier jaar gewerkt en in die tijd veel energie in de opbouw van het Russische voetbal gestopt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties