De Witte: "Er zijn voorstellen die alles kunnen verzoenen"

De Witte: "Er zijn voorstellen die alles kunnen verzoenen"
Foto: © SC

Ivan De Witte sprak in HNB nog maar eens over de competitiehervorming. De voorzitter van de Pro League denkt dat het laatste woord over de 'oude vorm' met 18 clubs nog niet gesproken is.

"De groep die voor de afschaffing van de play-offs gestemd heeft, was een groep met diverse motivaties. Clubs die niet wilden degraderen, clubs die hoopten een permanent systeem in te voeren waardoor het moeilijk werd om te degraderen en clubs die open stonden voor een compromis", aldus De Witte. "Dat was de mengelmoes van die elf. Als je mikt op een compromis kan je nooit winnen want de eerste en tweede groep hebben een verborgen agenda om niet te zakken."

"Eender welk voorstel werd gekelderd. Dan moet je proberen via vertegenwoordigers van diverse clubs toch een doorgang te zoeken. En die pogingen zijn er geweest. Dat is deze week nog erkend door betrokkenen van alle partijen. Persoonlijk heb ik wel oor naar de belasting van de kalender.'

"Maar als je merkt dat je vastloopt, is het beter dat je je pijlen niet verschiet en brokken maakt. Nu zijn er een aantal clubs beschaamd dat ze voor achttien hebben gekozen."

De Witte denkt dat er nog alternatieven mogelijk zijn. "Een voorzitter mag niet zeggen dat hij een stemming naast zich neerlegt. We moeten de situatie aanvaarden. Maar ik heb ook een tweede opdacht en dat is een eenheid in de Pro League zoveel mogelijk bewaren of herstellen. En het derde is het bewaren van de kwaliteit en ervoor zorgen dat het niveau van het Belgische voetbal stijgt. Er zijn voorstellen die dat alles kunnen verzoenen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties