Hoefkens: "Winterstop komt ongelegen"

Nico Wieme
| 20 reacties
Hoefkens: "Winterstop komt ongelegen"
Foto: © SC

Carl Hoefkens mocht bij Club opnieuw als rechtsachter opereren tegen Charleroi. De captain zorgde er mee voor dat zijn team voor de tweede week op rij de nul hield. "We moeten nu niet gaan schreeuwen waar we gaan eindigen", bleef hij nuchter.

Met een overtuigende zes op zes tegen AA Gent en Charleroi sloot Club Brugge het kalenderjaar in schoonheid af. Is de moeilijke periode hiermee afgesloten? "We hebben onszelf in deze situatie gebracht", oordeelde Carl Hoefkens. We wisten dat we zes op zes moesten halen, maar eigenlijk boeken we twaalf op vijftien. Laat ons echter met beide voeten op de grond blijven en nu niet gaan roepen waar we zullen eindigen. De gemoedsrust is in ieder geval teruggekeerd."

Door de winterstop wordt Club verplicht een maand op non-actief gezet. Een tegenvaller, vindt de Brugse aanvoerder. "De gemoedsrust is teruggekeerd. De fans stonden weer als één blok achter ons. Zij zien ook dat onze vorm terug is. Juist daarom komt deze winterpauze zeer ongelegen. Onze volgende match is pas eind januari op Eupen. Daar moeten we nu naartoe werken en hopen dat we de lijn kunnen doortrekken."

Engeland

De spelers van Club krijgen nu tot 7 januari een korte vakantie. Hoefkens maakt hiervan gebruik om de plas over te steken. "Ik vertrek donderdag naar Engeland. We hebben een programma meegekregen en dat ga ik zeker volgen, want op 7 januari staan er fysieke testen op het programma. Daarna gaan we de batterijen opladen op oefenkamp in Marbella."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties