Club Brugge ontkent plan voor Neto en Reis

De Nijs Michael
| 204 reacties
Club Brugge ontkent plan voor Neto en Reis
Foto: © SC

Woensdag lekte uit dat Club Brugge geprobeerd zou hebben om Nuno Reis en Renato Neto weg te kapen bij Cercle Brugge. Club-voorzitter Pol Jonckheere ontkende met klem. Een leugen van de preses? Of wist de blauw-zwarte voorzitter daadwerkelijk van niets?

Frans Schotte, voorzitter van Cercle Brugge, liet zich tijdens de nieuwjaarsreceptie van zijn vereniging ontvallen dat "een Belgische topclub" had geprobeerd om Reis en Neto achter de rug van Cercle weg te plukken bij eigenaar Sporting Lissabon. Club-preses Jonckheere ontkende het verhaal met klem. Enig probleem voor blauw-zwart is het feit dat Cercle het zwart op wit kan bewijzen.

Francisco Costinha, technisch directeur van Sporting, kreeg namelijk een mail binnen over beide Portugese tieners. Costinha gaf echter geen positief antwoord op de mail, waarna hij de mail doorstuurde naar Cercle-voorzitter Schotte. De mail was afkomstig van makelaarsbureau Van Eetvelde-Tetaert uit Dendermonde en er staat volgens HLN onder meer:

"Wij hebben vrijdag (3 december, red.) een meeting gehad met de sportdirecteur van Club Brugge. Als jullie willen, kunnen we Reis en misschien ook Neto volgend seizoen naar Club Brugge brengen. De sportdirecteur vroeg ook of een overgang al tijdens de winterstop kon plaatsvinden, maar wij hebben geantwoord dat, gezien het feit dat het om Cercle gaat, de situatie te explosief zou worden. Maar na dit seizoen zouden die transfers - dankzij de goede samenwerking tussen Cercle en Sporting - voor alle partijen winst kunnen opleveren."

Blijft dus de vraag: Wist voorzitter Jonckheere wel van de contacten met Sporting, maar wou hij dat niet toegeven? Of wist de Brugse preses daadwerkelijk van niets en handelde sportmanager Luc Devroe op eigen houtje? Jonckheere heeft intussen alvast een eigen onderzoek opgestart.

"Dit is een storm in een glas water", nuanceert Eric Tetaert van het makelaarsbureau. "Ik heb inderdaad samengezeten met Luc Devroe, voor andere voetbalitems. Op het einde was er een losse babbel over onder meer de goede samenwerking tussen Cercle en Sporting en de zeer goeie prestaties van Neto, Owusu en Reis. Er is door Club geen enkele opdracht gegeven, enkel een gewaardeerde babbel in een gesprek over drie jeugdige spelers."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties