Moet ook Antwerp speler afstaan aan Turkse club?

Steurbaut Kersten
| 34 reacties
Moet ook Antwerp speler afstaan aan Turkse club?
Foto: © SC

Volg Antwerp nu via WhatsApp!

Emmerik De Vriese maakte zaterdag opnieuw een belangrijke treffer voor Antwerp. De flankspeler zit al aan zeven stuks, maar de ‘Great Old’ dreigt zijn goudhaantje kwijt te spelen aan een Turkse club. “Ik zou het hem afraden”, lacht ploegmaat Ferhat Kaya.

De Vriese blijft rustig onder de Turkse belangstelling.  “Ik weet dat er interesse is. Maar of het concreet is, daarvoor moet je bij de voorzitter zijn”, aldus de zoon van ex-prof Dirk De Vriese.

“Ik zeg niet bij voorbaat neen, ik wil ook wel eens proeven van het hoogste niveau. Maar eerst moeten de drie partijen overeenkomen. Nu richt ik mij op de wedstrijden met Antwerp. En als ik niet vertrek, zal ik met alle plezier hier blijven voetballen.”

Ploegmaat Ferhat Kaya voetbalde op zijn 19de in de Turkse eerste klasse en sneed het onderwerp al aan met De Vriese. “Hij is er klaar voor”, zegt de Antwerpse doelman. “Hij heeft voldoende ervaring en beschikt over de snelheid en de kwaliteit. Als er een Turkse club interesse toont, wordt er ook met geld gezwaaid. Dat is voor hem een uitgelezen kans. Er komen niet veel ploegen uit Turkije een speler in de Belgische tweede klasse zoeken.”

“Maar toch zou ik een vertrek willen afraden”, grijnst Kaya. “Al was het maar voor Antwerp. Hij is een belangrijke schakel in onze ploeg. We kunnen de bal altijd bij hem afleveren en hij doet er ook iets mee. Ik hoop dat hij het seizoen bij ons uitdoet.”

Met Randall Azofeifa en Joachim Mununga werden al twee spelers uit de Belgische competitie weggeplukt door Turkse clubs. Galatasaray stond dicht bij een overeenkomst over Lucas Biglia. "Hier vragen ze geen zotte bedragen", verklaart Kaya. "Dan is het voor een Turkse club maar een fluitje van een cent."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties