Cruz: "Toch opletten voor degradatie"

Steurbaut Kersten
| 24 reacties
Cruz: "Toch opletten voor degradatie"
Foto: © SC

Germinal Beerschot probeert in Malta de basis te leggen voor een betere tweede seizoenshelft. “Toch moeten we op onze hoede zijn”, waarschuwt de Colombiaanse middenvelder Daniel Cruz.

De Antwerpse club sloot het vorige jaar af op een teleurstellende veertiende plaats. “Er is weinig reden tot lachen”, zegt Cruz op het virtuele huis van Germinal Beerschot. “Een jaar geleden stonden we nog derde. Ongelooflijk toch die terugval.”

“Sommige mensen zeggen: Germinal Beerschot kan niet degraderen. Toch moeten we op onze hoede zijn. Onze lage positie in het klassement liegt niet. Nochtans hebben we voldoende kwaliteit in onze selectie. Het wordt tijd dat die nu begint te renderen.”

Voor Cruz is de stage in Malta een ideale periode om alles terug op een rijtje te zetten. “Ik ben altijd al een grote voorstander geweest van zulke afzonderingen: een weekje trainen op vreemde bodem, vierentwintig uur op vierentwintig samen leven als groep, qua teambuilding is zoiets optimaal.”

“Nu komt het er op aan om dit alles terug te betalen in resultaten en punten. Want die revanche zijn we onszelf, de club en onze supporters wel verschuldigd. En mezelf? De laatste tijd was er niet altijd een belangrijke rol voor me weggelegd, maar ik knok me wel terug in de ploeg. Ik voetbal nog steeds dolgraag op het Kiel.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties