Limbombe: "Steek veel op van Vanden Borre"

Steurbaut Kersten
| 63 reacties
Limbombe: "Steek veel op van Vanden Borre"
Foto: © SC

Anthony Limbombe is een van de aanstormende talenten in de kern van Racing Genk. De 16-jarige aanvaller is vastberaden om bij de Limburgers door te breken. “Ik moet nog veel aan mijn kracht werken.”

Op de stage in Turkije deelt Limbombe de kamer met Anthony Vanden Borre. “Daar ben ik blij voor. Vanden Borre praat veel over zijn carrière en ik kan heel wat van hem opsteken. Hij is ook een leuke kerel om mee om te gaan”, zegt Limbombe op het virtuele huis van Racing Genk.

De jonge spits wil helemaal doorbreken in de Cristal Arena. “Als het aan mijn ouders gelegen had, was ik al weg geweest bij Genk”, verrast Limbombe. “Ik ben echter opgegroeid in Genk, ik ben hier tenslotte al zeven jaar. Ik heb er dan ook zelf op aangedrongen om bij Genk te blijven en ik ben van plan om het daar te maken.”

Voorlopig blijft het beperkt tot invalbeurten. “Daar voel ik me best goed bij. Het voordeel is dat de tegenstanders dan al wat moe zijn, en dan ben ik op mijn best. Duels vermijden en acties maken. Zo compenseer ik mijn gebrek aan kracht. Als ik op training in duel met Matoukou ga, dan  besef ik dat ik aan dat laatste nog heel veel werk heb.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties