Mavinga: "Wil me bij Genk laten gelden"

Mavinga: "Wil me bij Genk laten gelden"
Foto: © SC

Deze week kwamen Liverpool en Racing Genk tot een akkoord over de Franse verdediger Chris Mavinga. Hij wordt voor de komende zes maanden gehuurd en mag zich gaan bewijzen.

"Vanaf nu kan ik me 19 wedstrijden voluit op KRC Genk concentreren’ zegt de Franse jeugdinternational op de site van Genk. "Bij een topper in België zal ik sowieso meer leren dan bij de reserven van Liverpool. Voetballen is mijn beroep, ik ben blij dat ik deze kans krijg. Het is alleen jammer dat ik hier al niet zes maanden eerder ben. Ik begrijp ook absoluut niet waarom die deal door Liverpool nu pas afgerond werd. Ik heb zes maanden verloren, hoog tijd om die verloren tijd weer in te halen."

"Mijn eerste betrachting is in de eerstkomende maanden mij te laten gelden", vervolgt Mavinga. "Ik besef dat het niet gemakkijk zal zijn om direct in de basis te staan. Mijn favoriete plaats is linksback maar ook centraal achteraan. Ik zal er alleszins alles aan doen om voluit mijn kans te gaan, het is de coach die dan beslist wie speelt." 

Bij Liverpool kwam hij nog niet aan de bak. "Dat is ook heel normaal. Om als 19-jarige bij Liverpool speelminuten te krijgen, moet je al van heel goede huize zijn. Ik ben dan ook zeker niet teleurgesteld, de basis van het A-team van Liverpool blijft wel een droom om ooit te verwezenlijken.’ zegt hij. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties