Garcia Calvete: "Sabbatjaar om me enkel op RSCA te kunnen concentreren"

Garcia Calvete: "Sabbatjaar om me enkel op RSCA te kunnen concentreren"
Foto: © SC

Jordan Garcia Calvete, het klinkt als een Spaanse middenvelder, maar het gaat hier wel degelijk om een Belg, weliswaar met Spaanse roots. De kapitein van de -18 van RSCA is momenteel mee op stage in La Manga.

Tien jaar speelt Garcia Calvete al voor Anderlecht. "Ik woon al mijn hele leven in Anderlecht en ben op mijn zesde beginnen voetballen bij Union Saint-Gilloise", zegt hij op de website van de club. "Toen ik bijna 8 jaar was heb ik de overstap gemaakt naar Sporting. Ik heb altijd als middenvelder gespeeld. Ik kan op alle posities op het middenveld uit de voeten, maar ik word het liefst als offensieve middenvelder uitgespeeld." 

Hij stopte met zijn studies na het middelbaar te hebben afgewerkt. "Ik neem een sabbatjaar zodat ik me één jaar lang enkel en alleen op het voetbal zou kunnen concentreren", legt hij uit. "Ik hoop in de toekomst deel te kunnen uitmaken van de A-kern, op training te tonen wat ik in mijn mars heb en zo te proberen een plaatsje te bemachtigen in de kern."

De stage is voor hem een droom."Alhoewel we bij de beloften ook kunnen terugvallen op heel goeie trainingen, ligt het niveau hier toch nog een stukje hoger. Maar dat is normaal, alle spelers hier hebben zoveel meer ervaring. Het is vooral bij de snelheid in kleine onderlinge wedstrijdjes dat je het verschil voelt. Die snelheid is echt een groot verschil."

"Mijn familie is er door de jaren heen altijd geweest voor mij. Ze staan 100% achter me en zetten me aan er volledig voor te gaan. Ze komen kijken naar elke match die ik speel en dat is echt een enorme steun voor mij. Ik heb alles aan hen te danken, dankzij hen sta ik waar ik nu sta", besloot Calvete.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties