De Roover: "Veel te slap in de duels"

Steurbaut Kersten
| 12 reacties
De Roover: "Veel te slap in de duels"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Bart De Roover leed op Roeselare zijn eerste nederlaag als trainer van Antwerp. Hij hekelde achteraf het zwakke matchbegin van zijn team.

“We zijn veel te nonchalant aan de wedstrijd begonnen”, zucht De Roover. “In de eerste minuut krijgen we al een waarschuwing. Kaya houdt ons daar nog recht, maar bij de eerste stilstaande fase is het meteen al raak. Ernemann wordt volledig vrijgelaten en het staat 1-0.”

De 2-0 kwam er na slecht uitverdedigen van Van Meerbergen en een foutje van Phibel. “Dat is een zaak van efficiëntie. Ja moet niet alleen vooraan, maar ook achteraan efficiënt voetballen. Mijn jongens waren in het begin van de wedstrijd ook veel te slap in de duels.”

“Zelf hebben we nog een aantal goede kansen gekregen en na de rust hebben we alles op alles gezet, maar het is niet gelukt. Roeselare plooide goed terug en dat maakte het voor ons moeilijker. Bovendien kwam onze laatste pass niet aan.”

De nederlaag verandert voor De Roover niets aan zijn visie en werkwijze. “Het eerste doel is om een stabiele ploeg op te bouwen. Misschien moeten we zelfs rustig uitbouwen naar volgend seizoen. We moeten nu niet veel veranderen, we moeten gewoon hard blijven werken.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties