Leider Oostduinkerke ziet tegenstand naderen

Leider Oostduinkerke ziet tegenstand naderen
Foto: © SC

Leider Oostduinkerke verslikte zich in Oostkamp. Torhout en Jong Male wonnen wel en verkleinen hun achterstand tot respectievelijk 7 en 8 punten.

SV Oostkamp – Oostduinkerke: 2-1

In een gelijkopgaande eerste helft kwam de leider op voorsprong via penalty. Na de pauze kreeg het nog kansen om hun voorsprong te verdubbelen, maar het was de thuisploeg die het laken naar zich toe trok. Eerst trapte Dumoulin een volley van aan de 16 in de winkelhaak en 5 minuten voor tijd profiteerde Onderbeke van een uitgespeelde counter.

Torhout – White Star Adinkerke: 3-0

In een gelijkopgaande eerste helft klom de thuisploeg net voor de koffiepauze op voorsprong via Vandeputte. In de tweede helft ging het op dat elan door en scoorde nog 2 keer via Goethals.

Jabbeke – Jong Male VV: 0-1

In een wedstrijd zonder veel kansen keerde Jong Male met de 3 punten huiswaarts via een doelpunt van Dewulf, een kwartier voor affluiten. Jabbeke had toen al een strafschop moeten krijgen voor handspel, maar die kreeg het niet. In de slotfase probeerde Jabbeke nog, maar de verdiende gelijkmaker bleef uit.

Dosko Beveren – VG Oostende: 1-1

Vanstechelman opende voor VG Oostende de score. Dosko Beveren trok het laken naar zich toe en ging op zoek naar de verdiende gelijkmaker, maar de vele kansen kenden geen succes tot Vansteenkiste in de laatste minuten alsnog de bal voorbij de bezoekende doelman kreeg.

Spermalie – Veldegem: 1-2

De thuisploeg leverde in de eerste helft het betere voetbal. Het dwong heel wat kansen af, maar kon slechts 1 maal scoren via Schoutteet. In de tweede helft herstelde Veldegem het evenwicht en op het uur vertaalde zich dat ook op het scorebord via een doelpunt van Rotsaert. De wedstrijd leek even vast te zitten tot Garsbeke met een afstandsschot tien minuten voor tijd de score in het voordeel van Veldegem deed vallen. Spermalie probeerde nog, maar het bleef puntenloos achter.

Tielt – Pittem: 2-1

Op het kwartier scoorde Peel met een afgeweken vrije trap. Net voor rust hingen de bordjes opnieuw in evenwicht. Vanhaverbeke troefde de Tieltse verdediging af op snelheid en plaatste de bal voorbij de lokale doelman. De tweede helft verliep licht in het voordeel van Pittem, maar de 3 punten gingen naar Tielt. Peel mocht in de slotfase vanaf de elfmeter zijn tweede doelpunt scoren.

SK Steenbrugge – Stormvogels Koekelare: 1-5

Koekelare kwam al snel op voorsprong via Verhelst op penalty, waarna de rode lantaarn met 10 man verder moest. Even later werd ook Koekelare herleid tot 10 na een rode kaart voor Pollet. Toen Dumoulin op het half uur de score verdubbelde, werd duidelijk dat Steenbrugge ook nu naast de 3 punten zou grijpen. In de tweede helft lukte Dumoulin zijn tweede doelpunt. Steenbrugge scoorde nog tegen, maar opnieuw Dumoulin en Devreese diepten de score verder uit.

Oudenburg – Westkapelle: 3-1

Oudenburg begon het best aan de wedstrijd en klom ook op voorsprong. Cédric Rosseel kon een diepe bal van Eecloo net voor de bezoekende doelman binnentikken. In de tweede helft herstelde Westkapelle het evenwicht, maar het was de thuisploeg die zijn voorsprong kon verdubbelen. Een voorzet van Hallemeesch waaide in doel. Westkapelle reageerde en lukte ook nog de aansluitingstreffer via Vanhaecke, maar even voor affluiten stelde Eecloo op voorzet van de ingevallen Vermaut de zege veilig.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

West-Vlaanderen (2A)

Nieuwste reacties