Flater Kawashima niet fataal voor tien Japanners

Manuel Gonzalez
| 11 reacties
Flater Kawashima niet fataal voor tien Japanners
Foto: © SC

Japan heeft zich als eerste geplaatst voor de halve finales van de Asian Cup. Het versloeg gastland Qatar na een bloedstollende partij.

Sebastian glipte in de 13de minuut door de buitenspelval maar had nog een lange weg af te leggen tot het Japanse doel, maar na een individuele actie schoot hij de bal toch achter Lierse-doelman Kawashima binnen. Voor het halfuur kon Japan echter al gelijkstellen nadat Okazaki een bal over doelman Qasim wipte en Kagawa gaf het laatste duwtje over de lijn: 1-1 aan de pauze.

Net na het uur kreeg VVV-speler Yoshida een tweede keer geel en dus rood namens Japan. Uit de vrijschop scoorde Fabio Cesar na een flater van Kawashima die achter de doellijn stond opgesteld. Het lot van Japan hing aan een zijden draadje maar Qatar maakte de fout de bal niet in de ploeg te houden en opnieuw Kagawa van Borussia Dortmund stelde gelijk.

Op een ogenblik dat iedereen in het volgepakte stadion zich had neergelegd bij verlengingen ging de Qatarese defensie in de fout. Na een aantal pogingen kon Inoha de bal uiteindelijk over de lijn duwen: 3-2 voor Japan in de 89ste minuut en daar bleef het bij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties