Vanden Stock: "Bous heeft een plaatsje dicht bij Zetterberg"

Vanden Stock: "Bous heeft een plaatsje dicht bij Zetterberg"
Foto: © SC

Roger Vanden Stock was een fiere voorzitter na de Gouden Schoen. Bij de hoogste individuele bekroning van het land stonden er immers vier van zijn poulains in de eerste zes.

Zelf was hij er gisteren op het gala niet bij, maar de ochtend erna toonde hij zich een trotse maar vooral ook strijdvaardige preses. "We hebben zo'n 60 procent van alle stemmen gekregen, dat is toch een heel mooi resultaat", aldus Vanden Stock. "We kenden een ongelooflijk jaar. Enkel de uitschakeling voor de Champions League ligt nog bijzonder zwaar op de maag. Daarna kenden we een dipje, maar dan hebben we toch getoond dat Anderlecht zich daarover kan zetten."

Mbark Boussoufa ligt Vanden Stock nauw aan het hart. De twee hebben een speciale band. "Ik heb altijd een goeie band met de betere spelers van Anderlecht. In het verleden was dat Zetterberg, nu is dat Boussoufa. 'Bous' is de lijm van Anderlecht. Hij is de man met de acties, de goals en de verbetenheid. Soms kan hij ook eens hard op tafel slaan als iets hem niet zint, maar dat is ook belangrijk."

Geen man van het geld

De kans bestaat wel dat de 'aangenomen zoon' straks vertrekt. "Ik heb hem altijd gezegd: als je de kans hebt om je bij een Europese topclub te verbeteren, moet je dat doen. Tot nu toe ben ik blij dat die nog niet gepasseerd zijn. Als je het mij vraagt, gaat hij blijven. Hij is ook geen man van het geld, het sportieve primeert nog altijd bij hem. Ik zal er ook alles aan doen om hem te houden. In de gallerij der Anderlecht-groten heeft hij zijn plaatsje dicht bij Zetterberg. We zijn ambitieus en Boussoufa heeft zijn plaats in die ambities."

De vader van Romelu Lukaku was bijzonder ontgoocheld na de verkiezing. "Ze moeten niet ontgoocheld zijn. Het zal zeer moeilijk worden om Romelu te houden en misschien wint hij de Schoen inderdaad nooit meer, maar hij heeft zo'n grote toekomst voor zich dat hij die ontgoocheling moet wegspoelen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties