Reportage “Sven Kums heeft zijn toekomst in eigen handen.”

Yves Brokken
| 10 reacties
“Sven Kums heeft zijn toekomst in eigen handen.”
Foto: © SC

Sven Kums stond enkele weken geleden in de belangstelling van Standard. Niet onverwacht, want de middenvelder van Kortrijk maakte de afgelopen jaren veel vooruitgang. “Het hangt van Sven zelf af waar hij zal eindigen”, zegt beloftenbondscoach De Sart.

“Sven heeft de voorbije jaren een fantastische evolutie gemaakt”, klinkt het bij bondscoach Georges Leekens, die Kums al kent van diens jeugdjaren bij Sporting Anderlecht. “Zijn technisch vermogen stond toen al buiten kijf. Hij heeft de juiste beslissing genomen door een stap terug te zetten”, vindt Leekens over Kums’ keuzes voor Lierse en Kortrijk.

“Sven speelt bij Kortrijk nu iets lager dan vroeger en je ziet dat hij steeds meer aan de bal komt, dat hij het spel hoe langer hoe meer zelf bepaalt. Hij is nu langzaam aan het ontbolsteren. Hij is sterker geworden in de duels, draait goed weg, heeft een uitstekende vista, een goeie pass in de voet en kan ook goed tussendoor spelen. En bovenal: hij lijdt bijna nooit balverlies.”

Iniesta

“Echt zwakke punten heeft hij niet, hij kan alleen zijn sterke punten nog beter maken. Door zijn ervaring en logische ontwikkeling heeft hij meer aan kracht gewonnen, waardoor hij nog beter zijn mannetje kan staan. Sven vindt zichzelf terug bij de Kerels. Hij zoekt steeds beter de zones op en kan zowel met links als met rechts uit de voeten.”

“Alles en iedereen kan beter, zelfs Iniesta moet nog beter kunnen. Maar het is natuurlijk niet de bedoeling dat we van zijn kopspel zijn sterke punt gaan maken. Sven is belofteninternational, dus sowieso volgen we hem ook voor de A-ploeg. Maar er is veel concurrentie op zijn positie, hij zal geduld moeten oefenen. Gelukkig heeft hij dat.”

Laatbloeier

“Het is geen toeval dat de interesse in Sven toeneemt”, pikt beloftenbondscoach Jean-François De Sart in. “Hij is goed bezig. Sven werkt veel en blijft daardoor progressie maken. Hij is een laatbloeier, is stilaan naar een zeer hoog niveau gegroeid. Bovendien is het een verstandige jongen, hij leeft voor zijn sport. Sven is ook iemand die nooit opgeeft.”

“Sven staat met beide voeten op de grond.
Hij weet wat hem te doen staat om de top te bereiken.”

“Vooral technisch en tactisch is Sven een topper in wording”, meent De Sart. “Als hij op het veld staat, ziet hij meteen wat hij moet doen. En hij dóet het ook. Met nog wat meer wedstrijdervaring en fysieke kracht, wat meer body, zal hij nog beter worden. Waar dat zal eindigen, hangt in grote mate van zichzelf af.”

“Sven is een plezier om mee te werken”, laat De Sart vallen. “Hij is een rustige kerel, altijd gemotiveerd, altijd bereid om te luisteren en goeie raad aan te nemen. Ik heb nog nooit problemen gehad met hem. Hij staat met beide voeten op de grond en weet wat hij moet doen om de top te bereiken.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties