Leider Dortmund haalt uit bij Wolfsburg

Fabian Morren
| 9 reacties

Borussia Dortmund blijft stevig leider in de Bundesliga. Na de misstap van vorige week (een gelijkspel tegen Stuttgart, red.) won het nu makkelijk bij Wolfsburg met 0-3.

Aan de rust was het al 0-2 na goals van Barrios en Sahin. In de tweede helft nam Hummels alle twijfels weg. Dortmund heeft zo weer een voorsprong van elf punten op achtervolger Leverkusen, dat vrijdag zijn wedstrijd al won.

Bayern München volgt op veertien punten. Het team van Louis Van Gaal haalde het met 1-3 bij Werder Bremen. Daniel Van Buyten bleef de hele wedstrijd op de bank. Per Mertesacker was de (anti)-held bij de thuisploeg.

Eerst bracht hij Bremen op voorsprong, maar later stelde hij zelf gelijk via een owngoal. Nadien zette hij Bayern München op voorsprong. Kort voordien had Robben de stand al in evenwicht gebracht. Miroslav Klose zorgde in het slot nog voor de 1-3.