Anderlecht bijt tanden stuk op perfecte Mechelse organisatie

Anderlecht bijt tanden stuk op perfecte Mechelse organisatie
Foto: © SC

Anderlecht heeft niet kunnen winnen op het veld van KV Mechelen. Malinwa pootte een perfecte organisatie neer en daar wist paars-wit zich geen raad mee. Anderlecht verliest voor het eerst sinds 5 december nog eens punten.

KV Mechelen kwam met het mes tussen de tanden het veld op en dat resulteerde in een beginfase met veel irritante fouten. De spelers van Anderlecht waren even van hun melk en veel foute passes waren het gevolg. Iets waar vooral linksachter Lecjaks in uitblonk. Veel middenveldspel, weinig diepgang en een gebrek aan kansen dus. Al had Lukaku er wel eentje helemaal in het begin en waren er enkele halve voor Iddi.

Anderlecht had het niet makkelijk, zeker omdat Boussoufa in de achterzak zat van Anthony Van Loo en Pandza sterk verdedigde op Lukaku. Kwam daar nog bij dat Biglia zijn passes maar niet wilden aankomen. Paars-wit kwam er niet uit, maar ook de mannen van Marc Brys raakten maar niet in de buurt van Proto.

Wekker gaat af

Tien minuten voor tijd werden de acteurs blijkbaar ineens wakker, want de kansen langs beide kanten volgden elkaar in sneltempo op. Eerst rondde Gillet bijna een perfecte counter van Anderlecht af, maar werd in extremis nog afgeblokt door Van Hoevelen. De kopkans voor Legear op de daaropvolgende corner had ook beter verdiend.

Ook KV liet zich niet onbetuigd. Nieuwkomer Ibou werd te veel ruimte gegeven en uit de draai testte hij de vuisten van Proto. Een eerste helft die 35 minuten weinig te bieden had, met veel fouten, maar op het einde toch boeiend werd.

Geel, rood en toch blijven staan

De tweede begon veelbelovend, maar zakte al snel terug naar het bedroevende niveau van eerder. Wel even opschudding toen scheidsrechter Geldhof een gele kaart voor Boussoufa trok en onmiddellijk erna rood. Klein foutje, want de Marokkaan stond nog niet geboekt en dus mocht hij op het veld blijven.

KV Mechelen dekte heel kort op de man en liet Anderlecht niet in zijn spel komen. Aanvallend rekende het op de snelle Ibou en de jongste Iddi om voor gevaar te zorgen. En dat lukte bijwijlen aardig. Pandza deed ondertussen wat hij beloofd had: Lukaku uit de wedstrijd houden.

Mechelen was de gevaarlijkste ploeg en Iddi bleef een plaag voor de paars-witte defensie. Zelf dreigde Anderlecht een paar keer via Suarez, De Sutter en Boussoufa, maar tot een gevaarlijk schot binnen het kader kwam het niet. Anderlecht verliest voor het eerst punten sinds 5 december. KV Mechelen blijft in de running voor play-offs I.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties