Het eigenwijze transferelftal van onze redactie

Steurbaut Kersten
| 18 reacties
Het eigenwijze transferelftal van onze redactie
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De transfermarkt is afgesloten. Ondanks de financiële crisis was er toch wat activiteit op de Belgische mercato. Vooral in de onderste regionen werd er duchtig geshopt. We namen de resultaten onder de loupe en stelden een eigenwijs transferelftal samen.

Verwacht hier geen elftal dat meteen zonder problemen meestrijdt voor de titel. Wij pikten er niet de beste maar wel de meest in het oog springende transfers uit. Ieder om zijn eigen reden. Of vindt u de coup de theatre van Vanden Borre, de voetballende asielzoeker en een gevallen internationaal toptalent bij Eupen dagelijkse kost.

Onze selectie:

Rudy Riou (Charleroi): De 30-jarige doelman kwam over van Frans landskampioen Olympique Marseille, waar hij derde doelman was. Opvallend: de Karolingers bombardeerden Riou meteen tot kapitein van het elftal. Vanavond moet hij zijn plaatsje (even) afstaan aan Cyprien Baguette omdat hij niet speelgerechtigd is. Charleroi beschikt nu over vijf doelmannen.

Anthony Vanden Borre (Racing Genk):Zorgde op de slotdag van de zomermercato in augustus voor een coup de théatre. Werd bijna voorgesteld als aanwinst van Hapoel Tel-Aviv, maar stapte op het vliegtuig richting België en tekende voor Racing Genk. FC Genua gooide echter roet in het eten en gaf Vanden Borre niet meteen vrij. Na een paar maanden trainingsarbeid en wedstrijden bij de beloften mag hij eindelijk aantreden in het eerste elftal.

Abdelfattah Boukhriss (Standard): Na enkele mislukte avonturen in Egypte kende Standard nu wel geluk in Noord-Afrika. De Marokkaanse international Boukhriss moet de Luikse defensie verstevigen. Stond ook in de belangstelling van AA Gent, maar koos voor Standard.

César Arzo (AA Gent): De Gentse defensie liet voor Nieuwjaar regelmatig een steekje vallen. Met de 25-jarige Spanjaard César Arzo hopen de Buffalo’s dat weg te werken. Komt over van de Spaanse tweedeklasser Real Valladollid en speelde twintig wedstrijden voor de Spaanse nationale jeugdploegen. AA Gent kondigde Arzo aan als “een toptransfer”.

Jelle Van Damme (Standard): Wellicht de meest besproken transfer van de winterstop. Lonkte naar Anderlecht, onderhandelde met Club Brugge, maar tekende uiteindelijk in Luik. Vriendin Elke Clijsters zou een belangrijke rol gespeeld hebben “omdat Luik dichter bij Bree ligt”. Debuteerde in rood-wit truitje en de kapiteinsband om de arm tegen Anderlecht en veroorzaakte meteen een strafschop.

Milos Maric (Lierse): Stond op het lijstje van Club Brugge, maar koos uiteindelijk voor Lierse. De 28-jarige Serviër zat bij de Duitse tweedeklasser Bochum op een dood spoor nadat hij disciplinair werd geschorst. “Waarom zou ik geen 33 keer scoren”, antwoordde hij op de vraag waarom hij voor het nummer 33 koos.

Pape Abdou Camara (Standard): Uitgeleend aan STVV was hij niet zeker van een basisplaats op Stayen. Keerde dan ook verrassend terug naar Sclessin waar de 19-jarige Senegalees meteen een basisplaats veroverde. Liet zich meteen gelden op training en dat mocht Mehdi Carcela aan den lijve ondervinden. Na een ongelukkige kopstoot van Camara moest de kwikzilveren middenvelder vijf keer gehecht worden.

Ibrahim Maaroufi (Eupen): Gold een paar jaar geleden als een van de grote talenten van het Belgische voetbal. Via PSV versierde hij zelf een transfer naar Inter, maar daar kwam de 22-jarige middenvelder niet verder dan 27 speelminuten. “Ik heb veel fouten in mijn leven gemaakt”, beseft Maaroufi, die nu bij Eupen zijn carrière wil herlanceren.

Manasseh Ishiaku (STVV): Met Ishiaku werd de vraag van Guido Brepoels voor aanvallende versterking volledig ingelost. De Nigeriaan woonde al op 15 kilometer van het stadion en voelt zich een “halve Limburger”. Hoopt dat de fans hem zijn twee doelpunten in de bekerfinale van 2003 willen vergeven.

Papa Sene (Cercle Brugge): Belandde als asielzoeker in België. Speelde bij derdeklasser Coxyde de pannen van het dak en lokte zelfs de belangstelling van Anderlecht. Cercle Brugge trok echter aan het langste eind. Zal nog wel een tijdje nodig hebben om zich aan te passen.

Leroy Labylle (Standard): Transfers tussen Racing Genk en Standard liggen altijd gevoelig. Met Sinan Bolat, Christian Benteke en Steven Defour ruilden de voorbije jaren al regelmatig talenten de Cristal Arena voor Sclessin. Labylle, die in september nog een profcontract bij Genk tekende, volgt nu in hun voetsporen. Tekende een contract tot juni 2013.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties