Odoi: "Ze vreesden dat ik de infrastructuur ging slopen"

Odoi: "Ze vreesden dat ik de infrastructuur ging slopen"
Foto: © SC

Zelden iemand zo razend een veld zien verlaten als Denis Odoi na zijn rode kaart tegen Anderlecht. De verdediger kon scheidsrechter Dierick wel de huid volschelden, maar hield zich nog net in.

"Ik had de wedstrijd OHL-Lommel United gezien en toen floot hij ook", aldus een gekalmeerde Odoi na de wedstrijd. "Ik wist dus eigenlijk al op voorhand wat er ging gebeuren. Misschien omdat ik ook bij OHL gespeeld heb. Aan jullie om te beslissen of de ref van hoog of laag niveau was."

"Bij de goal krijg ik een duw in de rug", doet Odoi het verhaal van zijn eerste gele kaart. "Ik dacht dat het Wasilewski was, maar men vertelde mij dat het Gillet was. Blijft gelijk, het was een fout en eigenlijk had die goal dus afgekeurd moeten worden. Ik maakte boze gebaren, maar zei niets. Toen ik geel kreeg, wist ik dat ik volgende week geschorst was en dat maakte me nog bozer."

Zwarte dag

Even later incasseerde hij ook zijn tweede gele kaart. "Dat was absoluut geen geel. Er zijn veel zwaardere fouten gemaakt in deze wedstrijd die niet bestraft werden. Ik probeer gewoon de bal te tikken. Het doet pijn dat ik niet de volle 90 minuten kon spelen. Zeker hier, want Anderlecht maakt toch nog altijd deel uit van mijn hart. Dit is een zwarte dag in het leven van Denis Odoi."

Zeker omdat hij nog steeds op vier gele kaarten staat en dit seizoen dus nog een schorsing riskeert. "Ik moet me inhouden met wat ik zeg. Wasyl zei me zelfs dat het geen fout was. Ja, ik heb vanuit mijn ooghoek gezien dat Jacobs me probeerde te sussen, maar ik was te kwaad. STVV heeft de dokter zelfs meegestuurd, want ze vreesden dat ik de infrastructuur ging slopen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties