Rapide Lebbeke geeft Kruibeke geen enkele kans

Gentil Dossche
| 0 reacties
Rapide Lebbeke geeft Kruibeke geen enkele kans
Foto: © SC

Een onmondig Kruibeke heeft op geen enkel moment de indruk gegeven de thuisploeg een strobreed in de weg te kunnen leggen. Nog voor het halfuur lag de match al in zijn definitieve plooi.

Rapide nam onmiddellijk de wedstrijd in handen al was het bijna een kwartier wachten op het eerste echte gevaar. Lendert Putteman nam een voorzet van Kevin Scheerlinckx op de slof maar Jurgen De Maayer had een superreflex in huis. Aan de overzijde ging Kevin Kesteleyn goed in de hoek bij een schot van Johan Segers (19’). De thuisploeg gaf lik op stuk met een voorzet van Bram De Roover naar Moussa Ogab die de bal in de netten vlamde. Jong Vlaanderen had geen weerwoord en toen Roy Penneman in de fout ging op Putteman lag de bal op de stip. De Roover gaf De Maayer geen kans (28’). Kruibeke tegen het canvas en bijna helemaal K.O. toen Putteman aan de haal ging maar niet voorbij De Maayer geraakte. Nog geen minuut later vlamde Putteman een voorzet van Jeroen Scheerlinckx op de dwarsligger (32’). De thuisploeg nam wat gas terug en de match kabbelde verder.

De bezoekers begonnen aan de tweede helft met een dubbele wissel maar ook dat bracht geen zoden aan de dijk. De kansen bleven voor de thuisploeg en Michael Mannaerts verlengde een voorzet van De Roover tegen de touwen. Het feestje ging echter niet door wegens voorafgaand buitenspel (62’). Een kanonbal van Kevin Scheerlinckx zoefde rakelings over de lat (65’). Rapide bleef het commando voeren en toen Steven Verstraeten de bal met de hand beroerde kreeg De Roover een nieuwe kans van op de stip. De thuisspits kegelde het leder in de wolken (74’). Een derde doelpunt van de thuisploeg bleef in de lucht hangen maar De Maayer ging goed plat op een schot van Putteman (80’). Toen Bram De Roover aan de haal ging was het dan toch raak (85’). De bezoekende pil werd bijna nog groter maar De Roover liet een voorzet van Bart Van Driessche van de voet springen.

Volgende zondag trekt Rapide Lebbeke naar Voorde en is Kruibeke gastheer voor Bambrugge.

Rapide Lebbeke: Kesteleyn, K. Scheerlinckx, Verhaegen, Heyrman, J. Scheerlinckx, Putteman (80’ B. Van Driessche), D. Van Driessche, Wauters (63’ Lefèvre), Ogab (59’ Mannaerts), De Roover, Van den Abbeele.

Kruibeke:De Maayer, Verbraeken, Noeninckx, Van Moortel (46’ Vangeneugden), Verstraeten, Haxhiaj, Van de Manacker, El Mokhtary (46’ Vergauwen), Penneman, Segers, Pieters.

Doelpunten:20’ Ogab 1-0; 28’ en 85’ De Roover 2-0 en 3-0

Kaarten: geel: Verhaegen; Vergauwen

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (1)

Nieuwste reacties